MotoGP

Zarco, Mir i Aleix completen la primera fila a Portimao

Motor. Els tres pilots de MotoGP surten airosos de la complicada jornada de qualificació a Portugal, en què la bandera groga impedeix que Marc Márquez (9è) es col·loqui entre els millors

El francès Johann Zarco (Ducati) va ser el que va sortir més ben parat d’una jornada d’entrenaments molt complicada a Portimao i avui (14 h, per DAZN) arrencarà en el primer lloc de la graella de la categoria reina del GP de Portugal. També van sortir airosos contra els elements el mallorquí Joan Mir (Suzuki) i el granollerí Aleix Espargaró (Aprilia), que després de la pole-position de l’Argentina tornarà a sortir des de la primera línia. “Estic molt content. M’he hagut de concentrar molt per evitar els punts més crítics del traçat. Esperem que demà [avui] no plogui i puguem oferir un bon espectacle”, va comentar el vallesà. La primera part de la jornada va estar marcada per l’aigua, que va provocar nombroses caigudes, però en la Q2 les condicions van millorar considerablement i la pista estava pràcticament seca.

En el tram final de la sessió, Marc Márquez (Honda) també anava llançat per col·locar-se entre els tres primers, però una caiguda del seu company d’equip, Pol Espargaró, va provocar l’aparició de la bandera groga i que el cerverí hagués de cancel·lar la seva volta ràpida. “Serà un diumenge estrany en què haurà d’acompanyar tot, la sort, l’elecció dels pneumàtics, i estar a l’expectativa de quin serà el ritme de cursa”, va assegurar el pilot de Repsol Honda, que al matí va tenir una caiguda sense conseqüències en la Q1. Marc prendrà la sortida just al darrere del seu germà Àlex Márquez (9è). No va ser un bon dia per als dos primers classificats del mundial, Enea Bastianini (Ducati) i Àlex Rins (Suzuki). L’italià arrencarà el 18è després de caure en la Q1 i fer-se un fort cop al canell dret, mentre que el barceloní no va poder passar del 23è lloc, després d’alternar pneumàtics de pluja i de sec. També va caure Pecco Bagnaia (Ducati), que va haver de passar per l’hospital de Portimao a causa d’un fort impacte a l’espatlla. El rosinc Maverick Viñales (Aprilia) prendrà la sortida des del catorzè lloc.

En Moto2, el pilot de Corbera Aaron Canet (Kalex) va marcar el millor registre (1:44.151), i els catalans Albert Arenas (Kalex) i Jeremy Alcoba (Kalex) sortiran des del 10è i el 26è lloc, respectivament. En Moto3, el més ràpid va ser el turc Deniz Óncü (KTM), amb els catalans Xavier Artigas (CF Moto), 19è, i Gerard Riu (Kalex). 27è.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)