MotoGP

El noi de la casa

Aleix Espargaró arriba pletòric de forma al Circuit de Barcelona-Catalunya, segon en el mundial de MotoGP i en plena ratxa de podis

“Ser aquí lluitant pel títol és una responsabilitat i un orgull enorme”

“Tinc els peus a terra, però sé que seré competitiu.” Aleix Espargaró se sap un dels favorits en el GP de Catalunya de MotoGP, que engega avui al Circuit de Barcelona-Catalunya. El pilot d’Aprilia hi arriba segon en la general, després d’haver guanyat la seva primera cursa en el mundial, a l’Argentina, i havent acumulat quatre podis seguits en les últimes curses. “Aquest any la moto va bé a tot arreu; on pateix més és a les xicanes, i al Circuit no n’hi ha”, va asseverar el pilot granollerí, a punt de fer 33 anys.

El moment és històric. “No ho puc explicar; la moto ha crescut, jo he crescut. Tants anys a Aprilia han valgut la pena”, va reconèixer. Tots els pilots catalans corren a casa, però per a Aleix i el seu germà Pol –en crisi de resultats a Honda– això no és només una frase feta. “Anàvem a col·legi a tres quilòmetres del Circuit, i sentíem el so dels motors. Somiava a arribar a córrer-hi algun dia. Ser aquí lluitant pel títol és una responsabilitat i un orgull enorme”, va revelar.

La consistència al capdavant ha estat la seva millor arma, però Aleix és conscient que no ho és tot: “Em falta un punt de velocitat respecte dels altres i l’he de trobar. Penso que és més fàcil per a ells trobar la consistència que per a mi la velocitat.”

Tanmateix, el líder del mundial, Fabio Quartararo, també ha guanyat només una cursa i ha tret suc de la regularitat. El pilot francès va resoldre ahir el seu futur, i continuarà essent el cap de files de Yamaha fins al 2024. “No ha estat una decisió fàcil; m’he pres un temps per valorar el projecte. M’han convençut perquè han fitxat gent per treballar en el motor”, va assenyalar. Els grans rivals d’Aleix i Fabio seran les Ducati, sobretot l’oficial de Pecco Bagnaia, vencedor de dues curses, i la satèl·lit d’Enea Bastianini, que n’ha guanyat tres però va anar a terra la setmana passada, a Mugello.

Espectacle “brutal”

El pronòstic és incert, i fins que no s’hagin celebrat els entrenaments no s’escatirà el nom dels favorits. Així i tot, el gran dels Espargaró ho té clar. “L’objectiu és guanyar diumenge, però serà molt difícil i cal entendre on posar aquella línia fina entre la consistència i arriscar per guanyar”, va puntualitzar.

Confiat que la igualtat al capdavant es traduirà en una gran cursa, Aleix va fer una crida a l’afició catalana per viure-la en directe. “Serà un xou brutal. No hi és Marc Márquez i jo no el puc suplantar, però intentaré fer un bon espectacle. Que guanyés un altre pilot català, amb Aprilia, seria un bum”, va desitjar. El Circuit treballa amb una previsió d’uns 50.000 espectadors, i s’han pres mesures addicionals per alleujar la calor, com ara zones d’ombra i d’aspersió controlada d’aigua.

ELS PROTAGONISTES

L’objectiu és guanyar diumenge, però cal trobar la línia fina entre la consistència i arriscar per guanyar
Aleix Espargaró
Tenim moltes coses a millorar, però el Circuit m’agrada, no em falta motivació i sabem que en cursa som competitius
Àlex Márquez
Encara no hi ha res signat, però jo m’hi veig, en la graella del 2023. Tinc potencial; si no és en un equip, serà en un altre
Àlex Rins

“Cap pressa per tornar a pujar a la moto”

“Primer, que surti bé l’operació i segon, els terminis seran els que hagin de ser.” El mànager de Marc Márquez, Emili Alzamora, defuig avançar una data per al possible retorn als circuits del pilot cerverí, després de l’operació a què es va sotmetre ahir a la clínica Mayo, als EUA. En declaracions durant la presentació del GP de Catalunya, Alzamora va fer entendre que no s’havia de repetir la precipitació que va dur Márquez a reaparèixer la setmana següent de la primera operació, arran de la fractura al braç dret a Jerez, el 2020. “No hi ha cap pressa per tornar a pujar a la moto”, insistia.

Alzamora va destacar que el fet de tornar-se a operar diu bé del caràcter del vuit cops campió del món i de la seva motivació per tornar a lluitar: “L’objectiu del Marc com a pilot és guanyar mundials i disfrutar sobre la moto, i realment les limitacions eren importants.” També va assegurar que la retirada no li ha passat mai pel cap. “Ho ha passat malament, ha tingut recaigudes, però a mi no m’ha parlat mai de retirada; al contrari, sempre ha parlat de lluitar per sortir-se’n, d’aquest episodi que la vida li ha posat al davant.”

Ha estat la quarta operació de Márquez a l’húmer dret, divuit mesos després de la tercera, i el pilot confia que sigui la definitiva. “Està molt clar on és el focus del problema, que l’húmer té una rotació molt important. Es tracta de tornar-lo a posar a lloc”, va aclarir Alzamora.

Acosta té llibre

“Aquest llibre no parla de curses; parla del cor i de les persones, per explicar com un nen de 17 anys fa el que ningú havia fet mai.” Jaume Alguersuari va presentar així el llibre Pedro Acosta: la historia jamás contada (RBA), ahir al Circuit de Barcelona-Catalunya. L’expilot, periodista i promotor barceloní es va enamorar del prodigi murcià després de veure’l triomfar en el debut a Moto3, l’any passat. Visionari, Alguersuari va intuir que Acosta tenia fusta d’heroi i va sentir l’impuls d’escriure’l. I el protagonista, què en pensa? “És que encara no l’he llegit!”, va confessar el vencedor de l’última cursa de Moto2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)