MotoGP

Aleix, un llamp al Circuit

El granollerí, que avui intentarà assaltar el lideratge de Quartararo, que surt tercer, completa el seu domini amb la posició preferent per només 31 mil·lèsimes sobre Bagnaia i esmicola dos cops el rècord del traçat

El granollerí Aleix Espargaró (Aprilia) va confirmar les expectatives i va celebrar la posició preferent de MotoGP en el Gran Premi de Catalunya amb un registre d’1:38.742, nou rècord del Circuit, en una jornada de molta calor i molt bona afluència de públic, que va disfrutar de valent amb l’exhibició del català, que corria a casa. En un final de sessió taquicàrdic, l’italià Francesco Bagnaia (Ducati) es va quedar, en el seu darrer intent al límit del temps, a només 31 mil·lèsimes del català, que obté la quarta pole de la seva carrera i la segona del curs. El francès i líder del mundial Fabio Quartararo (Yamaha) va ser tercer. Segon del campionat a només 8 punts, Espargaró és avui el gran favorit per guanyar la cursa al Circuit Barcelona-Catalunya i mirarà d’assaltar el lideratge en el seu gran any. L’objectiu és obtenir el cinquè podi consecutiu i el sisè global i assaborir la segona victòria del curs.

Espargaró, de fet, ja havia intimidat els rivals establint al matí un nou rècord absolut al Circuit amb un registre d’1:38.771 en la FP3, a davant de les Ducati de Zarco, Martín, Bagnaia i Miller. I, amb mà de ferro, va tornar a ser el millor en els quarts entrenaments lliures (FP4) amb 1:39.992. En la Q2, va assumir bé la pressió i va globalitzar el seu domini tot i el gran registre de Bagnaia. Àlex Rins (Suzuki) sortirà en el setè lloc. El rosinc Maverick Viñales (Aprilia), per la seva banda, havia estat el millor en la Q1 amb 1:39.216 i va accedir a la Q2 juntament amb Takaaki Nakagami (Honda). Sortirà vuitè. Pol Espargaró (Honda), desè. Àlex Márquez, el seu company d’equip, no va sortir a pista en la Q1 perquè era al centre mèdic arran d’una forta caiguda durant els quarts entrenaments lliures. No té res trencat i haurà de passar avui un control mèdic per saber si pot córrer. “Tinc cops per tot arreu i una dent trencada, però si els metges em donen el vistiplau sortiré i ho donaré tot, no sé dosificar-me. Afortunadament, he sortit caminant. Ha sigut una caiguda en un punt que no m’esperava”, va declarar el cerverí.

Foggia, el més ràpid

L’italià Dennis Foggia (Honda) va aconseguir la posició preferent de Moto3 amb un temps d’1:48.290. El segon millor registre el va fer el turc Deniz Öncü (KTM). Completarà la primera línia de la graella de sortida el mallorquí Izan Guevara (Gas Gas). El valencià Sergio Garcia Dols, líder del mundial, va acabar setè.

LA DADA

4
‘poles’
ha fet Aleix Espargaró en MotoGP en la seva carrera, dues de les quals aquest curs.

ELS PROTAGONISTES

Ha estat la qualificació més dura de la temporada. La pista patinava i no sabia si podria rebaixar els temps de la FP3
Llavors he utilitzat el pneumàtic tou al darrere i ha anat bé. Ho he fet bé ens els dos últims revolts després d’un ensurt i he quadrat la volta
Quan he acabat, la veritat és que m’he sentit alleugerit i estic molt content d’haver aconseguit la posició preferent a casa
Aleix Espargaró

Arenas, cinquè en Moto2

El gironí Albert Arenas (Kalex) sortirà cinquè avui des de la segona línia de la cursa de Moto2 en el Gran Premi de Catalunya. L’italià Celestino Vietti (Kalex), que s’ha classificat per competir amb els millors en la Q2 a través de la Q1, sobre la botzina ha pispat la posició preferent a Aaron Canet (Kalex) per només 8 mil·lèsimes. És la segona pole del curs de Vietti i la tercera de la seva carrera. El calafellenc Àlex Toledo (Kalex), que debuta en el mundial, sortirà 21è, mentre que el tortosí Jeremy Alcoba (Kalex) ho farà en la 26a posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)