MotoGP

Aleix regala el segon lloc al Circuit de Barcelona-Catalunya

GP de Catalunya. El pilot de Granollers dona el GP de Catalunya de MotoGP per acabat amb una volta d’antelació i cau a la cinquena posició

Cop de teatre en l’última volta del GP de Catalunya de MotoGP. Aleix Espargaró (Aprilia) rodava segon rere el dominador Fabio Quartararo (Yamaha), però ha pensat que la cursa havia acabat quan encara faltava una volta. S’ha posat a saludar els 60.000 espectadors presents al Circuit de Barcelona-Catalunya mentre l’avançaven, incrèduls, Jorge Martín i Johann Zarco (Ducati), Joan Mir (Suzuki) i Luca Marini (Yamaha). A l’italià l’ha tornat a superar quan s’ha adonat de l’errada, però ha travessat la meta cinquè en comptes de segon. Ha regalat el podi en la cursa de casa i, encara més, nou punts extra a Quartararo en la general. El francès referma el lideratge, amb 147 punts, mentre que Aleix en suma 125. El tercer és Enea Bastianini (Ducati), que ha anat a terra i manté els 94 punts amb què havia arribat a Montmeló.

La cursa ha començat amb una caiguda múltiple en el primer revolt, quan Takaaki Nakagami (Honda) ha caigut i ha envestit Pecco Bagnaia (Ducati) i Àlex Rins (Suzuki). És la segona cursa consecutiva que el pilot japonès fa caure el barceloní.

En setena posició ha entrat la segona Aprilia, de Maverick Viñales. Àlex Márquez també ha protagonitzat una bona cursa. El cerverí ha sortit l’últim –no va disputar els entrenaments oficials arran d’una caiguda forta en els lliures d’ahir– i a poc a poc ha remuntat fins al desè lloc. Pol Espargaró (Honda) s’ha col·locat cinquè en la primera volta, però ha anat cap enrere i ha travessat la meta dissetè i últim, sense ritme amb el pneumàtic dur al darrere (els punters muntaven el mitjà).

L’activitat al Circuit de Barcelona-Catalunya continua dilluns amb una jornada de proves de MotoGP. El següent gran premi serà el d’Alemanya, d’avui en quinze.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)