Més motor

El Kawasaki Català Aclam guanya les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme

El Kawasaki Català Aclam de Molins de Rei ha estat el vencedor de les 27a edició de les 24 hores de Motociclisme al Circuit de Barcelona-Catalunya, revalida el títol i obté la seva novena corona en la competició, amb un total de 758 voltes i liderant la cursa des de les sis hores. El conjunt dirigit per Eduard Català s’ha imposat amb un equip format per tres dels pilots que ja van vèncer l’any passat: Julien Pilot, Gabriel Pons i Stéphane Egea. La novetat és Johan Nigon, recent campió a les 24 Hores de SPA-Franchochamps en SuperStock. Els quatre pilots francesos tenen una llarga experiència al mundial de resistència. El Kawasaki Català Aclam li ha tret un marge d’onze voltes al FR Motos, que havia fet la pole position. El podi l’ha completat el francès Team DRC 37, a 37 voltes.

La carrera es va començar a decidir a les 19h de dissabte, quan el FR Moto va tenir problemes en els frens de la seva Yamaha, la qual cosa li va comportar caure a la tercera posició provisional, perdre nou voltes respecte el Kawasaki Català Aclam i que l’avancés el Box 69 Racing. Llavors, en quarta posició rodava el BMD Performance-B Motorsport.

Però les posicions del podi van canviar amb l’arribada de la nit al traçat català. El primer equip a retirar-se dels aspirants a la victòria va ser el BMD Performance-B Motorsport i hores després el va seguir el Box 69 Racing, tots dos a causa de problemes mecànics. Dels 54 equips que van arrencar a les 12h de dissabte han arribat a la meta 42 a les 12h d’aquest diumenge.

Després d’aquests infortunis, s’han anat consolidant les places finals del podi i l’única que ha estat una incertesa fins a pràcticament el final de la carrera ha estat el tercer calaix. Finalment, se l’ha emportat el Team DRC 37, però l’equip espanyol Team Bitrazer Fly li ha trepitjat els talons, quedant-se a dues voltes d’aconseguir l’objectiu.

A més del triomf final, el Kawasaki Català Aclam també ha aconseguit la victòria en la categoria Endurance World Championship. D’altra banda, el Team DRC 37 ha estat el vencedor en Superstock 1000; el Team Bitrazer Fly s’ha imposat en Open Superbike; i l’equip espanyol Martimotos by Alma ha guanyat la categoria Superstock 600. Amb la seva novena victòria en les 24 hores de motociclisme de Catalunya el Kawasaki Català Aclam se situa a tan sols dues del líder del palmarès, el Folch Endurance, que per segona edició consecutiva no ha competit en la prova.