Més motor

Dos joves catalans participaran en un raid solidari pel Marroc

Lluís Domene i Pere Garriga participaran durant el mes d’octubre a l’Uniraid, una aventura solidària per a joves universitaris

Pere Garriga (22 anys) i Lluís Domene (23) participaran durant el mes d’octubre –del dia 8 al 16– a l’onzena edició de l’Uniraid que es disputarà al Marroc. Es tracta d’una aventura solidària per a joves estudiants universitaris d’entre 18 i 28 anys, que han de recórrer la ruta marcada amb un vehicle de més de 20 anys d’antiguitat. La prova consta d’una travessia pel desert de més de 2.000 km i té com a objectiu repartir material solidari a les comunicats locals de la zona. Per això, un dels requisits fonamentals per participar és portar al cotxe un mínim de 40 kg de material solidari.

Els protagonistes són dos amics de Les Franqueses del Vallès que es coneixen des de ben petits. Estudien Màrqueting i Comunitats Digitals a la UPF, en Lluís, i i Enginyeria Mecànica a la UPC, en Pere. “Un amic nostre ens va explicar el projecte de l’Uniraid i ens va agradar la idea. A partir d’aquí, va arribar un dia que estàvem junts al bar i ens vam decidir inscriure. Aquell mateix dia vam anar a comprar el cotxe i vam començar a treballar en el projecte”, explica Lluís Domene sobre com va sorgir la iniciativa.

El vehicle que utilitzaran en aquest viatge és un Seat Marbella de l’any 1988. “Uniraid té certes normes i una d’elles és que el cotxe ha de tenir més de 20 anys. Vam escollir aquest cotxe perquè encaixava amb la norma i a més també encaixava en el nostre pressupost. Es tracta d’un cotxe molt robust i molt fàcil d’arreglar per la quantitat de peces que es poden trobar”, detalla en Lluís sobre l’elecció del vehicle. Un cop comprat, va començar el procés de posar a punt el vehicle de cara a les 6 etapes del viatge, en què només es pot utilitzar un roadbook, un mapa i una brúixola, res de GPS ni dispositius electrònics.

Pel que fa al traçat, el punt de partida serà Tànger, una ciutat del nord del Marroc. Després creuaran el país per l’interior fent entregues del material solidari a les comunitats seleccionades per l’organització. Més endavant, continuaran en direcció sud, cap a les dunes d’Erg Chebbi, i recorreran el desert seguint les antigues rutes del París-Dakar fins a arribar a Marràqueix. Finalment, tornaran cap a Tànger per l’oest del país.

Per tal de finançar el projecte, els dos joves han impulsat un crowdfunding mitjançant les xarxes socials –@fenix_raid a Instagram– i han buscat diferents patrocinis que estiguin disposats a col·laborar amb ells. Pel que fa al vessant solidari, diferents entitats com l’AE Ramassà han aportat material solidari per portar-lo cap al desert i entregar-lo a les comunitats locals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)