Fórmula 1

Hamilton es reivindica i ja encadena quatre podis

Fórmula 1. L’anglès de Mercedes obté el seu millor resultat de l’any amb el segon lloc de l’últim GP de França en la seva cursa número 300

Lewis Hamilton s’està reivindicant en les darreres curses de la fórmula 1 i en els darrers quatre grans premis ha pujat quatre vegades al podi. L’anglès, set vegades campió mundial, estava fent una temporada molt discreta i fins a aquestes darreres curses només havia pujat al podi en ser tercer en la prova inaugural del mundial, el GP de Bahrain. Ara Lewis Hamilton ha encadenat tres terceres posicions en el GP del Canadà, el GP de la Gran Bretanya i el GP d’Àustria, i una segona posició en el darrer que s’ha disputat, el GP de França, que ha estat el seu millor resultat de l’any i l’ha aconseguit en la seva cursa número 300.

En aquests 300 grans premis en setze temporades des del seu debut, l’any 2007, Lewis Hamilton ha aconseguit set títols mundials, 103 victòries, 187 podis i 103 posicions preferents. El pilot anglès va reconèixer després de la cursa que s’havia emocionat a principis de setmana en pensar en això, però que després no hi havia pensat gaire i s’havia centrat en la feina. Un cop feta la feina i aconseguit aquest bon resultat amb la segona posició, Lewis Hamilton va manifestar: “M’he sentit increïblement agraït, he pensat en totes les persones que han estat amb mi en aquest camí.” I va recordar els seus principals suports, des de Ron Dennis a l’inici de la seva carrera fins a l’actual equip de Mercedes, amb Toto Wolff al capdavant.

Aquesta revifada de Lewis Hamilton s’ha afegit a la temporada més regular que estava fent el seu company a Mercedes George Russell, que ha acabat tres vegades al podi i, deixant de banda la seva retirada en el GP de la Gran Bretanya, a casa, sempre havia estat entre els cinc primers. En la cursa del cap de setmana passat al Circuit Paul Ricard, per primera vegada aquest any els dos pilots de Mercedes van estar en el podi: Lewis Hamilton en el segon lloc i George Russell en la tercera plaça. La victòria i el primer lloc van ser una vegada més per a Max Verstappen i el seu Red Bull, els dominadors del curs.

Més de la meitat

El mundial de fórmula 1 ha superat la meitat del campionat d’aquesta temporada i ja s’han disputat dotze curses i en queden deu. La pròxima serà aquest mateix cap de setmana en el GP d’Hongria, i després hi haurà l’aturada de quatre setmanes de l’estiu, fins que es reprengui la competició el 28 d’agost en el GP de Bèlgica.