Fórmula 1

Vettel, punt final

Fórmula 1. El pilot alemany d’Aston Martin, que va enllaçar quatre títols de campió del món amb Red Bull (2010-13), es retira aquest any

Un dels grans de la història de la Fórmula 1 diu adeu. Sebastian Vettel, de 35 anys i guanyador de quatre mundials de Fórmula 1 (2010, 2011, 2012 i 2013), es retirarà quan acabi la temporada amb Aston Martin. La decisió del pilot, que fa quinze anys que competeix en la categoria reina, va arribar de sorpresa en fer-se un compte a Instagram, després de tota una vida sense xarxes socials, per anunciar la seva retirada a les 12 en punt del migdia.

Sebastian Vettel va iniciar la seva carrera l’any 2005 a la Fórmula 3. Dos anys més tard es va introduir al món de la Fórmula 1 amb Sauber com a provador, fins que l’any 2007 va aconseguir debutar al GP dels Estats Units substituint Kubica, que acabava de tenir un greu accident. En el seu debut, l’alemany va quedar vuitè. El 2008 va fitxar per Toro Rosso i va obtenir la seva primera victòria, a Itàlia. Amb Red Bull, el 2009 va quedar segon al mundial darrere de Jenson Button i, entre el 2010 i el 2013, Vettel va enllaçar quatre mundials en una època de grans duels amb Fernando Alonso, aleshores a Ferrari; amb qui signaria el 2015. Hi va romandre sis temporades a l’ombra de Mercedes, clar dominador del campionat en aquest període. El 2021 se li va adjudicar un seient a Aston Martin, on un cop completada la segona temporada, posarà punt final a la seva carrera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)