MotoGP

Viñales es consolida

Motor. El rosinc remunta en les últimes voltes i acaba segon a Silverstone darrere de Bagnaia. Aleix Espargaró, molt adolorit per la forta caiguda de dissabte, només cedeix un punt a Quartararo en la lluita pel mundial

Maverick Viñales va aconseguir el seu segon podi de la temporada en acabar en el segon lloc del GP de la Gran Bretanya. El rosinc havia estat tercer en el GP dels Països Baixos, l’últim que es va disputar abans de l’aturada de cinc setmanes, i en la represa de la competició ha pujat un graó més al podi. Maverick Viñales cada cop està més còmode amb la seva Aprilia i en aquest gran premi ha fet un pas més, ja que també va brillar en la qualificació i va ocupar el segon lloc en la graella. L’empordanès s’està consolidant i pensa continuar progressant.

Al circuit de Silverstone Maverick Viñales va lluitar per la victòria i s’hi va quedar molt a prop. Només el va superar Francesco Bagnaia i la seva Ducati, que va sumar el quart triomf de l’any i el segon de manera consecutiva. En la lluita pel títol, Aleix Espargaró, lesionat als peus per la forta caiguda en l’FP4 de dissabte, va acabar novè i només va cedit un punt al líder del mundial, Fabio Quartararo, que va ocupar el vuitè lloc, just davant seu. El GP de la Gran Bretanya va ser espectacular, amb molta lluita en tots els fronts i canvis de posicions, i amb nou pilots que van arribar a meta en menys de quatre segons de diferència respecte al guanyador.

Johann Zarco, que sortia de la pole, va imposar un ritme alt des de la primera volta, però va caure en la quarta quan anava primer. Jack Miller va heretar el primer lloc, però Àlex Rins el va superar i es va situar al capdavant de la cursa en la cinquena volta. El barceloní i la seva Suzuki van intentar escapar-se, però no van poder i a nou voltes del final va ser superat per Francesco Bagnaia. Àlex Rins va anar perdent llocs i va acabar setè.

Maverick Viñales no va fer una bona sortida i va perdre quatre posicions en les primeres voltes. L’empordanès sabia que era ràpid i que tenia ritme i s’ho va agafar amb calma. Venint des de la sisena posició va anar superant rivals i es va mostrar intractable en les últimes quatre voltes. Es va arribar a posar primer per uns instants a dues voltes del final, però va tornar a perdre el lloc en el següent revolt i Francesco Bagnaia va marxar cap a la victòria.

En la lluita per la primera plaça de la general, Aleix Espargaró va aguantar bé la cursa tot i la lesió i el dolor, i només va quedar un lloc al darrere de Fabio Quartararo. El líder del mundial va sortir bé, es va situar segon i va perdre alguns llocs quan va haver de fer la long lap de penalització. Mai va poder tornar a les primeres places, i fins i tot en l’última volta Aleix Espargaró el va superar, però el francès va recuperar el lloc.

Foggia torna a guanyar

Dennis Foggia va guanyar una cursa boja en les últimes voltes de Moto3. L’italià no pujava al lloc més alt del podi des del segon gran premi de la temporada, a Indonèsia. La cursa es va caracteritzar per una gran lluita i molts canvis de posicions en un grup capdavanter molt nombrós. En les últimes voltes i amb tots anant al límit i a buscar les places de podi, fins a sis pilots van caure, quatre d’ells en l’última volta. Entre els que van anar per terra al circuit de Silverstone hi va haver els dos primers de la general del mundial. A Sergio García Dols, el líder, el va tirar Ayumu Sasaki a tres voltes del final, i al seu company d’equip, Izan Guevara, el va fer caure Iván Ortolá (KTM) en l’última volta, quan es podia haver situat en el primer lloc del mundial.

Dennis Foggia, el tercer de la general, es va acostar als dos primers gràcies al seu triomf, tot i que encara està una mica lluny per lluitar pel títol. Xavier Artigas mai va poder estar amb els millors, tot i que sempre va anar a la cua del grup principal. Va acabar en l’onzena posició. Marc Garcia va acabar el 22è en la seva estrena en la categoria substituint el lesionat Joel Kelso.

ELS PROTAGONISTES

Feliç perquè el treball dona els seus fruits. M’he trobat bé tot el cap de setmana i tenia ritme per anar cap al davant. Venia des del darrere al màxim, però quedava poca goma
Maverick Viñales
Havia acceptat que no podia guanyar, però en veure’m al davant me n’he anat quan he pogut i ho he aconseguit
Francesco Bagnaia

Augusto Fernández, nou líder de Moto2

Augusto Fernández és el nou líder del mundial de Moto2 després de la seva victòria a Silverstone. El mallorquí suma el quart triomf de l’any i el tercer de manera consecutiva. Augusto Fernández va superar en l’última volta el madrileny Alonso López, que havia ocupat el primer lloc des de la segona volta. El fins ara líder del mundial, l’italià Celestino Vietti, va acabar en la sisena posició i va baixar fins a la tercera plaça. Albert Arenas, que havia fet un bon cap de setmana i va sortir des de la quarta plaça, es va mantenir en el grup dels primers en les primeres voltes. Després va quedar una mica despenjat i a deu voltes del final i quan anava sol en la sisena posició va caure. Aquesta és la segona cursa de manera consecutiva en què el gironí va per terra. El tortosí Jeremy Alcoba va acbar en la catorzena posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)