MotoGP

“Tinc l’ull posat en el triomf”

Motor. El segon lloc de Silverstone ha deixat content Maverick Viñales, que, tot i això, aspira a més després de dos podis consecutius. És conscient que han d’anar pas a pas amb l’Aprilia

Tercera posició en el GP dels Països Baixos, segona plaça en el GP de la Gran Bretanya d’aquest diumenge. Maverick Viñales ha aconseguit dos podis de manera consecutiva en les dues últimes curses de MotoGP i ja pensa en la pròxima, el GP d’Àustria del 21 d’agost, en què li agradaria ocupar el primer lloc. “Estic content, però tinc l’ull posat en la victòria, perquè hi creiem molt. Però cal tocar de peus a terra; el segon és un gran resultat i, si bé vaig començar la temporada sense els resultats esperats, pas a pas hem aconseguit fer créixer el bon ambient i la confiança”, va explicar l’empordanès després de la cursa de Silverstone, en què va lluitar per la victòria. Al final va acabar segon i va quedar satisfet del resultat, el millor que ha aconseguit des que va debutar amb Aprilia el setembre de l’any passat.

Aquesta segona posició ha significat el podi número 70 de Maverick Viñales en el mundial, i el 30 en la màxima categoria de MotoGP, el segon amb l’Aprilia en les disset curses que ha disputat fins ara amb la marca italiana. Pujar al podi de manera habitual és l’aspiració de l’empordanès, un fet que ha aconseguit el seu company d’equip Aleix Espargaró, que ha sumat una victòria –a l’Argentina– i tres terceres posicions. “Estem treballant bé i la nostra mentalitat és forjar un bon equip i una bona moto per continuar lluitant a tots els circuits”, va manifestar el rosinc, i va explicar que personalment ja fa tres curses seguides que ha pogut lluitar per pujar al podi. A banda del segon i el tercer lloc en els dos últims grans premis, en l’anterior, el GP d’Alemanya del 19 de juny, va estar als primers llocs, fins que es va haver de retirar quan anava quart per un problema mecànic en la seva Aprilia. Maverick Viñales no aconseguia dos podis seguits des del juliol del 2020, en l’inici del campionat de la pandèmia, quan va ser segon en els grans premis d’Espanya i d’Andalusia amb la Yamaha.

Més adaptació

Malgrat les bones actuacions a sobre de les pistes i els bons resultats que estan arribant en diferents circuits, Maverick Viñales té molt clar que encara no ha arribat al seu millor rendiment. “He de seguir adaptant-me a la moto. Encara no estic al màxim, però a poc a poc em vaig acostant al meu màxim potencial”, va dir el rosinc després del GP de la Gran Bretanya. És un pilot que sempre ha demostrat que creu molt en ell mateix i que està convençut que els resultats arriben amb temps i feina.

La pròxima cursa del mundial serà en el GP d’Àustria d’aquí a dues setmanes. Es disputarà al circuit de Red Bull Ring, un traçat que l’empordanès explica que pot anar bé per a la seva Aprilia: “Ja tinc moltes ganes que arribi Àustria, perquè és un bon circuit on serem ràpids, però hem de seguir treballant de valent. Ara tenim una setmana per descansar i tornar forts.”

LA DADA

70
podis en el mundial.
Ha aconseguit Maverick Viñales, 30 dels quals, en MotoGP.

EL PROTAGONISTA

Per categories
125 cc 9 podis
Moto3 22 podis
Moto2 9 podis
MotoGP 30 podis
Total 70 podis
Els de MotoGP
Suzuki (2015 i 2016)
36 curses 4 podis
Yamaha (2017 a 2021)
79 curses 24 podis
Aprilia (2021 i 2022)
17 curses 2 podis
Cada vegada em trobo millor amb la moto i noto que anem creixent, i aquesta és la línia a seguir
Ja són tres curses consecutives en què hem pogut lluitar pel podi, que és allà on hem d’estar
Cal tocar de peus a terra, el segon és un gran resultat i, si bé vaig començar la temporada sense els resultats esperats, pas a pas hem de fer créixer la confiança
Encara no estic al màxim amb la moto, així que continuo pilotant, aprenent i miro de centrar-me en la part positiva
Maverick Viñales
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)