Superbikes

Bautista domina el GP de Catalunya de ‘superbike’

Motor. El català Vierge acaba dotzè en la primera cursa llarga al circuit Barcelona-Catalunya i avui es disputa la ‘superpole race’ i la segona prova

La primera de les tres curses del GP de Catalunya de superbike va tenir un dominador clar, Álvaro Bautista (Ducati). El pilot de Talavera de la Reina, líder del mundial, es va situar primer en el primer revolt, i els seus rivals només li van veure l’esquena fins a la línia de meta. El català Xavi Vierge (Honda) no va fer una bona sortida, va perdre posicions i va finalitzar en la dotzena posició. Avui es disputaran les altres dues curses del gran premi al circuit Barcelona-Catalunya. A les onze del matí es farà la superpole race, una cursa a l’esprint amb la meitat de voltes, i a les dues de la tarda la segona cursa llarga a vint voltes.

Álvaro Bautista va sortir des de la cinquena posició, es va situar primer ràpidament, va començar a distanciar-se dels seus rivals i va aconseguir la victòria amb molta comoditat i amb més de vuit segons de marge. L’irlandès Jonathan Rea (Kawasaki), tercer a la graella, no va fer una bona sortida i va perdre força llocs, però després va remuntar i va acabar segon al davant del nord-americà Garret Gerloff (Yamaha) que va completar el podi. El turc Toprak Razgatlioglu (Yamaha), segon del mundial, va anar segon durant gran part de la cursa, però va començar a tenir problemes de pneumàtics. Rea el va superar a quatre voltes del final, va continuar perdent llocs i va finalitzar cinquè.

Xavi Vierge va sortir des de la novena posició, però va perdre llocs i va baixar fins a la tretzena plaça en la primera volta. El de Castellbisbal va remuntar a poc a poc fins al desè lloc, però en les dues darreres voltes va tornar a cedir i va acabar dotzè. El seu company a l’equip Repsol Honda HRC, el basc Iker Lekuona, va sortir des de la posició preferent i va acabar en la sisena posició. El pilot de Santa Maria de Palautordera, Òscar Gutiérrez (Kawasaki), convidat en aquesta cursa catalana, va sortir vint-i-unè i va finalitzar dissetè.

Cursa 1 (20 voltes)
1r. A. Bautista (Ducati) 34:21.395
2n. J. Rea (Kawasaki) a 8.665
3r. G. Gerloff (Yamaha) a 9.289
4t. M. Rinaldi (Ducati) a 10.783
5è. T. Razgatlioglu (Yamaha) a 13.568
6è. I. Lecuona (Honda) a 13.655
7è. A. Lowes (Kawasaki) a 14.013
8è. A. Bassani (Ducati) a 14.839
12è. X. Vierge (Honda) a 31.755
17è. O. Gutiérrez (Kawasaki) a 46.958
El mundial
1r. A. Bautista (Ducati) 357 pts.
2n. T. Razgatlioglu (Yamaha) 313 pts
3r. J. Rea (Kawasaki) 305 pts
4t. M. Rinaldi (Ducati) 180 pts
5è. A. Locateli (Yamaha) 173 pts
6è. A. Bassani (Ducati) 159 pts
7è. A. Lowes (Kawasaki) 154 pts
11è. X. Vierge (Honda) 86 pts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)