MotoGP

Àlex Rins i Marc Márquez signen el doblet català al GP d’Austràlia

Bagnaia acaba tercer a Philip Island i és el nou líder del mundial de MotoGP, aprofitant la caiguda de Quartararo

El barceloní Àlex Rins (Suzuki GSX RR), amb la primera victòria del curs, i el cerverí Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V), amb el primer podi després de la quarta intervenció en el braç, han signat el doblet català de MotoGP en el Gran Premi d’Austràlia de MotoGP al circuit de Phillip Island. L’altre gran triomfador de la cita ha estat l’italià Francesco “Pecco” Bagnaia (Ducati Desmosedici GP22), que ha completat les places d’honor i s’ha convertit en el nou líder del campionat. El francès Fabio Quartararo (Yamaha YZR M 1) ha comès una errada durant la cursa que l’ha fet perdre moltes posicions i en el seu intent de remuntar ha acabat rodant per terra i cedint la primera plaça del mundial, en què ara és segon a 14 punts de Bagnaia. El tercer pilot que pugna pel campionat, el granollerí Aleix Espargaró (Aprilia) no ha pogut passar del novè lloc i ara és a 27 punts del nou líder. Bagnaia serà campió del món si guanya la pròxima cursa, el 23 d’octubre a Malàisia, i Quartararo queda fora del podi. Pel que fa a la resta de catalans a Austràlia, Pol Espargaró (Honda) ha acabat onzè, Maverick Viñales (Aprilia), dissetè i fora dels punts, i Àlex Márquez (Honda) ha anat per terra en la volta 19, després d’envestir Jack Miller (Ducati).

Sortint des de la desena posició de la graella, la remuntada de Rins ha estat espectacular. En la vuitena volta ja s’havia col·locat tercer després de superar l’italià Bagnaia, per començar “la caça” del duet capdavanter, Jorge Martín i Marc Márquez. Sense aturador, el barceloní ha superat el cerverí en la dotzena volta i dues més tard ja havia avançat el madrileny. Bagnaia també s’afegia a la festa i aprofitava la velocitat de la Ducati per prendre el comandament. Amb la degradació dels pneumàtics i a sis voltes del final, fins a set pilots estaven en disposició de lluitar per la victòria, amb l’aparició en escena de les Ducati de Marco Bezzechi, Enea Bastianini i Luca Marini. En l’última volta Rins ha estat el més hàbil i, tot i els intents de Marc Márquez, no ha pogut impedir el primer triomf del curs del pilot de Suzuki.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)