MotoGP

Terra d’oportunitats

MotoGP. Àlex Rins i Marc Márquez signen el doblet i allarguen l’idil·li dels pilots catalans a Austràlia el dia que Pecco Bagnaia consuma el ‘sorpasso’ sobre Fabio Quartararo en el mundial

El barceloní Àlex Rins (Suzuki) va allargar l’idil·li dels pilots catalans de MotoGP en el GP d’Austràlia. Hi va guanyar Marc Márquez, el 2017 i el 2019, i Maverick Viñales, el 2018. Després de dos anys d’absència per la pandèmia, Rins, en la temporada del comiat de Suzuki del mundial, tornava a cantar victòria amb una intensa pugna final amb el cerverí, que signava el primer podi des de la quarta intervenció al braç i el número cent en la categoria reina. Rere els dos pilots catalans, l’altre gran triomfador de la jornada va ser l’italià Francesco Pecco Bagnaia (Ducati), que completava el sorpasso sobre Fabio Quartararo (Yamaha) i ja comanda el campionat, ara amb 14 punts de renda sobre el francès. El defensor del títol, amb una caiguda en la desena volta, encaixava el tercer zero en les quatre últimes curses i ha vist com l’italià li remuntava fins a 103 punts en vuit proves. Bagnaia pot ser campió diumenge vinent si guanya a Sepang i Quartararo queda fora del podi. El granollerí Aleix Espargaró (Aprilia), amb problemes de tracció en les últimes voltes, no va poder passar del novè lloc i va desaprofitar una bona oportunitat per refermar les seves aspiracions de continuar lluitant per la corona mundial. Ara és a 27 punts del nou líder i a 13 del subcampionat.

La cursa de Phillip Island va estar marcada per l’espectacular remuntada de Rins, que arrencava des del desè lloc de la graella, i per un desenllaç més propi de Moto3, amb set pilots arribant a meta en el mateix segon. D’entrada, el madrileny Jorge Martín (Ducati) i Marc Márquez (Honda) van fer valer la seva posició preferent i van marcar el ritme en els primers girs. En la quarta volta, començava el malson de Quartararo. Es va passar de frenada en una corba i, malgrat evitar la caiguda, quedava relegat al 22è lloc. En la vuitena volta, Rins ja estava en disposició de lluitar per les places de podi i, en la següent, Àlex Márquez (Honda) envestia Jack Miller (Ducati) per esguerrar la festa als aficionats aussie. Per l’incident, el pilot cerverí serà sancionat amb una volta llarga a Sepang. Quartararo tastava definitivament l’asfalt, quan ja havia tornat a la zona de punts, i servia en safata de plata el comandament del mundial a Bagnaia. El nou líder del campionat aprofitava la velocitat de la Ducati per col·locar-se primer, amb Marco Bezzecchi com a escuder. Les diferències en el grup capdavanter eren mínimes i els avançaments se succeïen. Rins i Marc Márquez es guardaven l’última carta per a la darrera volta i al mateix revolt van deixar enrere Bagnaia. El barceloní va tancar totes les portes al cerverí i va arribar vencedor amb 186 mil·lèsimes de marge. Pol Espargaró (Honda) va acabar 11è i Maverick Viñales (Aprilia), 17è.

Títol per a Izan Guevara

En Moto3, va vèncer el mallorquí Izan Guevara, que va certificar el títol, el primer per a la marca gironina Gas Gas. Xavier Artigas (CFMoto) es va classificar 14è. I en Moto2, triomf en solitari del madrileny Alonso López (Boscoscuro) i nou lideratge per al japonès Ai Ogura, després de la caiguda d’Augusto Fernández. El tortosí Jeremy Alcoba (Kalex) va ser 6è, igualant el seu millor resultat del curs, i el gironí Albert Arenas, 14è.

No es pot anar de l’infern a la glòria en un pas, però gairebé ho aconseguim. La progressió és ascendent
Marc Márquez
És una pena que Suzuki no continuï en el campionat del món, però millor acabar a dalt de tot que no