MotoGP

Setè triomf de Bagnaia, que té el títol de MotoGP a tocar

Motor. L’italià supera per 23 punts Quartararo, tercer en el GP de Malàisia. Aleix Espargaró, desè, es queda sense possibilitats faltant una cursa

Només dos punts separen Francesco Bagnaia del títol mundial de MotoGP. En el GP de Malàisia va tenir la primera oportunitat de ser el campió, però tot i la victòria no el va aconseguir, encara. L’italià té 23 punts d’avantatge sobre Fabio Quartararo, quan falta una cursa i hi ha 25 punts en joc, i si acaba 14è en el GP de València del 6 de novembre s’emportarà el títol. Aleix Espargaró no va fer una bona cursa en el circuit de Sepang, només va poder ser desè i va dir adeu a les seves possibilitats de continuar lluitant pel primer lloc de la general en la darrera carrera. Ara la lluita del granollerí s’ha de centrar en acabar tercer del mundial, ja que Enea Bastianini –segon a Malàisia– se li ha apropat a només un punt.

La victòria de Francesco Bagnaia en el circuit de Sepang va ser el seu setè triomf aquesta temporada. L’italià va fer una bona sortida i de la novena posició va passar a la segona en el segon revolt. Al davant seu només hi havia Jorge Martín, que va imposar un ritme molt alt, que ningú podia seguir, però va caure en la sisena volta. A partir d’aquí l’italià va controlar la cursa, tot i que Enea Bastianini (Ducati) el va superar un cop i va ser líder unes voltes. Francesco Bagnaia es va tornar a situar primer a set voltes del final i va sumar un nou triomf. Fabio Quartararo, tot i tenir una fractura en el dit del mig de la mà esquerra, va aconseguir un bon tercer lloc i va evitar el títol de l’italià. Àlex Rins va acabar en la cinquena posició i Marc Márquez, que sortia tercer, va anar perdent posicions en el tram final i va acabar sent setè.

Canvi de líder a Moto2

Augusto Fernández va recuperar el lideratge del mundial de Moto2 gràcies a la seva quarta posició i a la caiguda del japonès Ai Ogura a cinc revolts de la meta quan lluitava per guanyar la cursa amb Tony Arbolino. El mallorquí té 9,5 punts d’avantatge i en el darrer gran premi de la temporada a València pot guanyar el títol. El japonès podia haver acabat líder de la general i amb un còmode avantatge si hagués mantingut el segon lloc, però va ser massa ambiciós. La victòria va ser per a Tony Arbolino, la tercera de la temporada. Jeremy Alcoba va finalitzar en la novena posició, després de remuntar des de la dinovena, i Albert Arenas va acabar en la tretzena plaça. John McPhee va protagonitzar la gran remuntada en Moto3 i sortint des de la 22a posició va aconseguir la victòria. L’escocès, de 28 anys, va sumar el quart triomf de la seva carrera i el primer des del 2020. Xavier Artigas va acabar onzè després de millorar nou posicions.

ELS PROTAGONISTES

He fet la millor sortida de la meva vida. Ha estat perfecte. A València, si tinc possibilitats de guanyar, ho faré
Francesco Bagnaia
Soc conscient que era molt difícil guanyar el mundial, però m’hauria agradat lluitar fins al final