MotoGP

Bagnaia ho té tot de cara per ser campió a Xest

MotoGP. A més dels 23 punts sobre Quartararo, l’únic que el pot avançar si guanya i ell és 15è o pitjor, l’any passat va vèncer en el propici circuit

L’italià Francesco Pecco Bagnaia (Ducati) arriba a València, escenari aquest cap de setmana de l’últim gran premi de la temporada, el del País Valencià al circuit Ricardo Tormo de Xest, amb tots els asos a la màniga per convertir-se, per primera vegada en la seva carrera esportiva, en campió del món de MotoGP. Bagnaia, vencedor de la cursa valenciana de la temporada passada, uneix a aquesta circumstància el fet que el seu avantatge en la classificació provisional del mundial és de 23 punts respecte a qui ja és el seu únic rival en la cursa pel títol, l’actual campió, el francès Fabio Quartararo (Yamaha). Els comptes són prou favorables per a l’italià, ja que Quartararo necessita guanyar i que l’italià sigui quinzè o pitjor o que no puntuï. La presència de set Ducati en la graella i el pacte lògic de no agressió faciliten la feina a l’italià. En cas d’empat a punts per nombre de victòries –7 per 3–, el títol seria per al representant de Ducati. Serà la cinquena vegada que el títol es decideix a Xest. “És un cap de setmana important, però arribo tranquil i amb serenitat”, diu Bagnaia.

Amb aquest escenari i tenint també en compte que el traçat valencià no li va gens malament, a l’italià, ja que hi va guanyar l’any passat, Quartararo està contra les cordes, si bé, com ell ja va assegurar a Malàisia després d’evitar la primera pilota de títol, perseverarà fins a l’últim segon.

Al marge de la resolució del títol, els principals pilots de MotoGP tenen l’estímul de tancar la temporada amb el millor resultat possible. És el cas del cerverí Marc Márquez (Honda). Una bona cursa seria la millor manera de començar la temporada 2023, després de dos anys de penúries, problemes físics i intervencions quirúrgiques que, segons sembla en els últims mesos, ara sí que han aconseguit resoldre els seus problemes en un ferit braç dret. El vuit vegades campió del món necessita aquesta victòria per recuperar plenament la confiança a tornar a ser qui ha estat al llarg de la dècada anterior, però no és l’únic.

LA DADA

14è
Posició
que asseguraria el títol a Bagnaia encara que Quartararo guanyés el GP del País Valencià

Aleix defensa el tercer lloc

També volen acabar l’any amb el millor regust els catalans d’Aprilia Aleix Espargaró i Maverick Viñales. A Espargaró li hauria agradat lluitar pel títol fins a l’última cursa, però en els últims grans premis ni la fortuna ni el rendiment general l’han ajudat, encara que ja cal pensar en positiu per al 2023. Granollers intentarà lluitar pel podi al Ricardo Tormo per defensar el tercer lloc de la general del mundial (212 punts). Està amenaçat per Enea Bastianini (211) i per Jack Miller (189). Àlex Rins i Joan Mir, per la seva banda, tanquen l’etapa a Suzuki, que deixa el mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)