MotoGP

El títol mundial és de Bagnaia

MotoGP. L’italià acaba novè en el GP del País Valencià i amb això ja en fa prou per ser el campió. Àlex Rins guanya la darrera cursa de la temporada en el comiat de Suzuki

Francesco Bagnaia tenia el títol mundial de MotoGP a tocar abans de l’última cursa del mundial, en el GP del País Valencià, i no va fallar. L’italià va acabar novè i aquesta posició va ser suficient per ser el campió. Bagnaia, però, no va tenir una cursa fàcil, va tenir problemes en la seva Ducati que el van anar fent perdre posicions al llarg de la cursa. El títol mai va perillar, ja que el seu únic rival, Fabio Quartararo, havia de guanyar, i el francès mai va tenir possibilitats d’acabar primer. L’últim títol mundial de la màxima categoria per a un pilot italià datava de l’any 2009, fa 13 anys, el darrer de Valentino Rossi. La victòria en l’última prova de l’any va ser per a Àlex Rins, que es va posar primer en la sortida i s’hi va mantenir fins al final. El barceloní va poder donar a Suzuki un triomf en la darrera cursa de la marca japonesa en el mundial de MotoGP.

Bagnaia i Quartararo van protagonitzar una lluita directa i molt intensa en les primeres voltes, en què es van avançar tres o quatre cops. En un dels avançaments de l’italià es van tocar i es va trencar una aleta del costat de la Ducati. El francès va deixar el seu rival enrere i l’italià va començar a tenir problemes amb la seva moto. A banda de la magnífica victòria d’Àlex Rins, la segona de la temporada i cinquena en MotoGP, la resta de pilots catalans van fer una cursa per oblidar. Aleix Espargaró va abandonar en les primeres voltes i això va fer que perdés la tercera posició del mundial, i va acabar quart de la general. Maverick Viñales també va abandonar; Pol Espargaró, Àlex Márquez i Marc Márquez van caure. Àlex Márquez va tornar a la pista i va finalitzar en la dissetena posició.

El campió guanya

Izan Guevara, que ja tenia el títol mundial de Moto3 assegurat, va guanyar la darrera cursa del campionat i va registrar la seva setena victòria de la temporada. El seu company d’equip Sergio Garcia Dols va aconseguir el subcampionat mundial en finalitzar en la tercera posició, al davant dels seus rivals, l’italià Dennis Foggia, quart, i el japonès Ayumu Sasaki, cinquè. Xavi Artigas va caure quan faltaven sis voltes per al final i anava setè en el grup que lluitava per ocupar la quarta plaça. El pilot de Sant Andreu de la Barca havia sortit quinzè i havia realitzat una bona remuntada.

ELS PROTAGONISTES

Honestament, ha sigut la cursa més difícil de la meva vida. He tingut problemes amb la moto
Francesco Bagnaia
El més important és que hem guanyat, som campions del món. És un dia fantàstic. Estic molt content
Francesco Bagnaia
Ha estat increïble. Acabar la temporada així, amb una victòria en la marxa de Suzuki del mundial. No podia ser millor
Àlex Rins

El de Moto2, per a Augusto Fernández

Augusto Fernández va guanyar el títol mundial de Moto2 en l’última cursa de la temporada. El mallorquí tenia 9,5 punts de marge sobre el japonès Ai Ogura, que havia de remuntar i va sortir a totes. En la setena volta i quan anava segon, el japonès va caure i el títol va ser matemàticament per a Augusto Fernández abans de finalitzar la cursa. El mallorquí va acabar segon, al darrere del seu company d’equip Pedro Acosta. El murcià va sumar la tercera victòria de la temporada. El gironí Albert Arenas va anar remuntant a poc a poc i, després de sortir onzè, va finalitzar en una bona cinquena plaça. El tortosí Jeremy Alcoba també va anar progressant i de la divuitena plaça en la sortida va passar a la vuitena. A set voltes del final va tocar l’italià Mattia Pasini, el va fer caure i va ser sancionat amb una long lap, però no va perdre cap posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)