Dakar

Lluites molt ajustades

Motor. Van Beveren venç en motos amb 13 segons de marge i Al-Attiyah repeteix triomf en cotxes, amb Sainz i Cruz acabant en la segona posició

La cinquena etapa del Dakar va portar lluites molt ajustades tant en motos com en cotxes entre diversos pilots. Nasser al-Attiyah va mantenir un duel molt intens amb els francesos Sébastien Loeb i Stéphane Peterhansel; van anar passant pels punts de control amb diferències de menys d’un minut entre ells i es van anar intercanviant posicions en l’inici. El qatarià va ser el més fort en els últims quilòmetres de la cinquena etapa, un bucle de 373 km amb sortida i arribada a Hail, i va aconseguir la seva segona victòria en aquesta edició. Carlos Sainz i el copilot català Lucas Cruz es van mantenir a l’expectativa una mica més allunyats, van atacar al final i van ser segons, a menys de dos minuts. Stéphane Peterhansel va acabar tercer, mentre que Sébastien Loeb va bolcar en els últims quilòmetres i va perdre vint minuts. Nasser al-Attiyah va consolidar el primer lloc en la general i ara té 22:36 sobre Stéphane Peterhansel, que es va situar segon en superar el saudita Yazeed al-Rajhi. Carlos Sainz i Lucas Cruz mantenen la quarta plaça.

Accident de Laia Sanz

Laia Sanz va tenir un espectacular accident al quilòmetre 28 de la cinquena etapa, tot just després de la sortida, i el seu Astara va quedar molt malmès. El vehicle de la pilot de Corbera de Llobregat i el seu copilot, l’italià Maurizio Gerini, va fer diverses voltes de campana, però tots dos van sortir il·lesos de l’accident. Gràcies a les seves assistències van poder reparar una mica l’Astara i van continuar en cursa intentant arribar a la meta, tot i que amb molt temps perdut. Laia Sanz va explicar després de l’accident que no sabia què havia passat, perquè la zona era plana, i que havien fet cinc o sis voltes de campana al llarg d’uns cent metres.

En les motos, la victòria va ser molt ajustada per a Adrien van Beveren, que va superar el seu company d’equip José Ignacio Cornejo per només 13 segons. El francès va arribar des del darrere i va saber aprofitar que els pilots que obrien pista es van perdre durant uns quilòmetres per situar-se al davant. A la part final es va trobar lluitant amb el xilè i va aconseguir la seva tercera victòria d’etapa en el Dakar, la primera d’enguany. La tercera posició va ser per a l’australià Toby Price, a més de tres minuts. El castellonenc Joan Barreda, que va guanyar l’etapa de dimecres, estava en el grup del davant quan va caure a uns 20 km de la meta. La moto el va colpejar i alguns dels seus rivals el van ajudar. Al final va perdre catorze minuts i va arribar el 14è. En la general hi va haver un altre canvi de líder, i ara ocupa la primera plaça el nord-americà Skyler Howes (Husqvarna), que té 2:07 sobre l’australià Toby Price (KTM). El fins ara líder, l’australià Daniel Sanders (Gas Gas), va perdre més de 26 minuts en l’etapa i va baixar al vuitè lloc.

Les etapes 6 i 7 es modifiquen

La pluja dels últims dies ha obligat a modificar les etapes 6 i 7 per la inundació del bivac d’Al-Duwadimi. Avui la sisena etapa es farà com estava prevista, però es reduirà uns 100 km l’especial i els participants faran 300 km d’enllaç fins al bivac de Riad. El dia 7, l’etapa 7, es disputarà l’especial prevista per a l’etapa 8, i si les condicions ho permeten s’anirà al bivac d’Al-Duwadimi. L’etapa 8 també es podria modificar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)