Dakar

Branch venç a Riad i Howes manté el lideratge en la general de motos

El pilot de Bostwana Ross Branch (Hero) s’ha imposat en la vuitena etapa del Dakar per davant de l’australià Daniel Sanders (Gas Gas) i el nord-americà Mason Klein (KTM). En un primer moment, el pilot de KTM figurava en el segon lloc de l’etapa i escalava fins al lideratge de la general, però posteriorment ha estat sancionat per 2 minuts per excés de velocitat en un tram d’enllaç, amb la qual cosa el seu compatriota Skyler Homes conservava la primera plaça, seguit a només 13 segons per Kevin Benavides (KTM) i el mateix Klein. Després d’un dia sense competició per la fatiga dels pilots i les condicions meteorològiques –així ho va justificar l’organització–, les motos han tornat a l’acció per afrontar l’especial reduïda d’avui, 346 quilòmetres entre Al Duwadimi i Riad.

Husqvarna va tenir més temps per gaudir de la primera victòria de l’argentí Luciano Benavides i del lideratge del nord-americà Skyler Howes. Tot i això, obrir l’etapa després del seu doblet en la jornada de divendres els ha generat pèrdues importants. El nord-americà ha cedit 15:06 respecte el vencedor, però manté la primera plaça.

De tornada a la competició, Mason Klein, després d’un parell de dies dolents (avaria i primeres caigudes) ha avisat amb el millor temps al primer punt de control (km 47) amb sis segons sobre Branch i 50 segons respecte a l’australià Daniel Sanders (Gas Gas). Klein ha mantingut el lideratge després de 90 quilòmetres i ha ampliat l’avantatge amb els seus perseguidors. Branch ha retallat cinc segons a Klein al següent parcial per posar-se a 18. L’etapa s’estava convertint en un mà a mà. El de Botswana ha establert el millor temps al quilòmetre 203 amb set segons de renda i Sanders s’incorporava a la batalla per l’etapa, a només 11 segons del primer. El d’Hero es refermava al capdavant. Al ’waypoint’ del quilòmetre 247 el seu avantatge sobre Klein es disparava fins als 51 segons i Sanders es deixava 1:45. A l’últim pas intermedi de la cronometrada (km.295), Branch comptava ja amb 1:04 sobre Klein i mantenia a 1:42 Sanders. El botswanès guanyava l’etapa després de completar el recorregut en 3h46:18, amb 1:33 de marge sobre el californià (abans de la sanció). Sanders ha acabat finalment segon, a més de tres minuts

El castellonenc Joan Barreda (Honda), vuitè, es queda a 7:21 del líder. El canetenc Joan Pedrero (Rieju), que avui ha ocupat el 28è lloc, a 30:24 del vencedor, figura en la 22a posició de la general, a 2h55:29 de Howes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)