Trial

El Sant Jordi alça el teló

El setze vegades campió del món d’X-Trial, Toni Bou, amb el permís d’Adam Raga, tornarà a ser el rival a batre en la prova barcelonina, que obrirà la competició per tercer cop en la història

El 46è Trial Indoor Barcelona obrirà diumenge al Palau Sant Jordi el mundial d’X-Trial amb el 16 vegades campió, Toni Bou (Montesa), com a rival a batre, amb el permís d’una altra llegenda de l’especialitat com Adam Raga (TRRS) i el basc Jaime Busto (Gas Gas). Entre el pierenc (15) i l’ulldeconenc (6) acumulen 21 victòries en la prova barcelonina, que per tercera vegada en la història alçarà el teló del mundial indoor.

Bou va caure en una exhibició a Sheffield a principi de mes, però tot va quedar en un ensurt. “Tinc el nervi del taló una mica tocat, però no tinc cap fissura, em molesta una mica, però sobre la moto estic gairebé al cent per cent”, explica el pilot de Montesa, que valora positivament que el campionat s’estreni a Barcelona. “És la millor cursa del calendari i és molt especial per a tots nosaltres”, assegura.

El calendari, amb una seu a França per confirmar, constarà de vuit proves, quatre fins al mes d’abril i després d’un parèntesi pel TrialGP es reprendrà amb quatre curses més entre octubre i novembre. Un campionat seccionat en dues parts que no acaba d’agradar als pilots, però que es compensa per la possibilitat de fer més curses. També hi ha canvis en el sistema de competició. Els nou pilots participants prendran part tant en la primera com en la segona volta, amb cinc zones cadascuna. Els tres millors disputaran la gran final, aquest cop a sis zones. Una altra novetat és que en la segona volta es tindrà molt en compte la rapidesa d’execució, circumstància que també es valorarà en la puntuació corresponent. Bou explica: “Els pilots estem tots en la mateixa línia. El que volem és superar els obstacles i com més complicat millor. Ens adaptem al reglament i, si és positiu per al públic, per a nosaltres també. Veurem com funciona, però dependrà molt com estigui marcada cada cursa.”

Fajardo, convidat

A més de Bou, Raga i Busto, completen la llista de participants Matteo Grattarola (Vertigo), Gabriel Marcelli (Montesa), Toby Martin (Montesa), Benoit Bincaz (Sherco), Sondre Haga (GasGas) i Jeroni Fajardo (Sherco), que ha rebut una invitació dels organitzadors.

Mundial d’X-Trial
Barcelona 5/2
Wiener Neustadt (Àustria) 11/3
Pamplona 25/3
Bordeus 7/4
Andorra la Vella 7/10
Madrid 4/11
Seu per confirmar (França) 11/11
Illa de la Reunió (França) 17/11
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)