Més motor

Àlex Palou acaba vuitè en una boja primera cursa de la IndyCar

El pilot barceloní ha sobreviscut a la gran varietat d’accidents que hi ha hagut i s’ha vist perjudicat per la degradació dels pneumàtics

Àlex Palou ha completat una bona primera cursa de la temporada 2023 en la IndyCar. No obstant això, aquesta bona actuació no s’ha traduït en un bon resultat, ja que ha acabat en la vuitena posició. La competència, de primeres, no ha començat del tot bé, pel fet que ha arrancat setè i no ha pogut avançar moltes posicions.

Tanmateix, quan han arribat el primer torn de parades, el barceloní s’ha vist perjudicat per una aturada primerenca, perdent posicions, gràcies a les rodes dels seus rivals. Així i tot, la cursa ha tingut bastants accidents, com el de Colton Herta, de l’equip Andretti, o l’accident múltiple entre Kyle Kirwood i Jake Harvey.

A tots aquests accidents ha sobreviscut el pilot de San Antoni de Vilamajor, tot i que en alguns rellançaments ha perdut posicions. Cap a la segona meitat de la cursa, Palou ha decidit ser el primer a realitzar una segona aturada, amb l’objectiu de fer un undercut a la resta de pilots.

Això ha tingut un efecte, ja que a falta de 30 voltes per al final, els dos líders, Scott McLaughlin i Romain Grosjean, han xocat quan anaven al capdavant de la classificació. Això ha deixat a Pato O’Ward en el primer lloc, seguit dels pilots de Chip Ganassi, amb Palou quart. Quan s’ha reiniciat la cursa, Palou s’ha sortit fora, caient fins a la sisena plaça.

El català no podia passar a Calum Iliot per la cinquena posició en les següents voltes. Mentrestant, el seu company a l’equip Chip Ganassi, Marcus Ericsson, junt amb Scott Dixon, arribaven a la posició de Pato O’Ward i, després d’un error, el suec es posava primer.

Qui no tenia la mateixa sort era Palou, que perdia posició davant els seus dos perseguidors, per culpa de la degradació dels pneumàtics. Per aquest motiu, ha acabat en una vuitena posició bastant dolenta, mentre que els seus companys han estat al podi, amb Ericsson primer i Dixon a la tercera posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)