Ral·lis

El 71è Ral·li Motul Costa Brava supera el rècord d’inscrits amb 240 equips

El Rally Motul Costa Brava segueix batent rècords i comptarà un total de 240 equips participants i tres dies de competició en la 71a edició que es disputarà la setmana vinent del 16 al 18. Aquest divendres al matí, la tinenta d’alcaldia i regidora d’Hisenda i Règim Interior de l’Ajuntament de Girona i vicepresidenta quarta de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas; la Secretària General de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Anna Caula; el president del Club Rally Clàssics, Àlex Romaní, i la Marketing Manager de Motul Ibérica, Sandra Iniesta, han presentat tota la informació sobre l’esdeveniment automobilístic, que es disputarà del 16 al 18 de març amb epicentre a Girona.

“Girona viu un moment dolç en l’àmbit esportiu, amb clubs i equips que estan assolint grans èxits. En aquest aspecte, cal recordar que també juguem a la primera divisió amb l’organització de competicions que posen la ciutat a l’elit dels esdeveniments esportius, com amb el Rally Motul Costa Brava. Més enllà de l’impacte econòmic i la projecció internacional que representa per Girona, suposa un gran esdeveniment per als aficionats i aficionades al motor que tenim al territori, i és una oportunitat perquè gaudeixin dels millors cotxes i els millors pilots al costat de casa”, ha destacat la regidora i diputada M. Àngels Planas, qui ha ressaltat també “la presència molt important de dones en l’edició d’enguany, fet que ajuda a trencar el tabú que el motor és cosa d’homes”.

Com és habitual, la prova encetarà el calendari dels ral·lies històrics en àmbit continental amb una prova que serà puntuable per als Campionats d’Europa, d’Espanya i de Catalunya de Velocitat i Regularitat, a més d’incloure la categoria Legend per a vehicles d’interès especial. Entre els pilots participants, destaquen noms propis com el del dos cops campió del món i dos cops vencedor del Rally Costa Brava als anys vuitanta Miki Biasion; el del campió europeu i vencedor del Rally Costa Brava Tony Fassina o el del llegendari preparador de Montpeller Jacques Alméras.

El tret de sortida serà el dijous 16 de març a Girona. Les principals novetats tindran a veure amb l’itinerari, que serà semblant al d’edicions anteriors però amb la incorporació dos canvis. D’una banda, després de la cerimònia de sortida, que tindrà lloc a l’aparcament tancat habilitat a la rotonda del pont de Pedret, els vehicles de Velocitat ja faran una primera prova nocturna fins al Santuari dels Àngels. D’altra banda, l’etapa de divendres recuperarà un tram molt esperat, entre Salions i Sant Grau. Dissabte es realitzaran els trams d’Osor, Collsaplana i Cladells. La prova acabarà el mateix dia 18 de març, amb l’acte de lliurament de premis a l’aparcament tancat de Pedret.

El Rally tindrà 687,4 km de recorregut, dels quals 177,4 seran cronometrats i repartits en 13 trams per als vehicles de Velocitat, i 167 en 12 trams ho seran per als vehicles de Regularitat i Legend.

Un altre dels grans al·licients del ral·li per al públic serà el parc d’assistència ubicat a Fornells de la Selva. Les persones visitants podran acostar-se a les instal·lacions dels equips i a l’espai village, amb punts per menjar i gaudir de l’ambient del Rally Motul Costa Brava.

Finalment, cal destacar que el 2023 marcarà també la segona edició del programa #MotorDona, impulsat per RallyClassics amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, entre altres institucions i empreses. L’objectiu de la iniciativa és promoure la participació i el talent femení en el món de l’automobilisme clàssic, no només pel que fa a pilots i copilots, sinó també en el personal d’organització, persones voluntàries o mecàniques, entre d’altres. Aquest any, participaran en la prova esportiva més de 60 dones.

Afectacions circulatòries

El Rally Motul Costa Brava comportarà afectacions a la mobilitat entre els dies 16 i 19 de març. D’una banda, s’ocuparan els aparcaments de la rotonda del pont de Pedret (del 15 de març a les 0 h fins al 19 de març a les 13 h) i del Pavelló Municipal de Palau, concretament la zona del costat de la pista d’hoquei (dia 16 de març, durant tot el dia).

D’altra banda, es tallaran els carrers dels Artillers (des del dia 11 fins al 20 de març) i de Bonastruc de Porta, 7, en ambdós sentits de la marxa (des del dia 12 al 19 de març). El Rally Motul Costa Brava és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Fornells de la Selva, l’Ajuntament de Palamós i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)