MotoGP

Viñales fa el segon temps el primer dia a Portimão

Motor. Pol Espargaró té una forta caiguda, es fa fortes contusions al pit i a l’esquena, i el traslladen a l’hospital per fer-li més proves

Maverick Viñales i la seva Aprilia van fer una gran primera jornada d’entrenaments en el GP de Portugal amb què comença el mundial de MotoGP. El rosinc va fer un temps d’1:37.746 i es va quedar a només 37 mil·lèsimes del millor registre, aconseguit per l’australià Jack Miller (KTM), un nou rècord del circuit. La millor Ducati va ocupar la tercera posició, i va ser la del campió mundial Francesco Bagnaia (1:37.856), que es va quedar a una dècima i mitja del millor temps.

La nota negativa de la jornada va ser la forta caiguda de Pol Espargaró (GasGas), que primer va ser atès a la pista, després a la clínica del circuit i finalment va ser traslladat a l’hospital de Faro per ampliar les proves. El granollerí es va fer una forta contusió a la columna i una contusió pulmonar. Es van descartar lesions medul·lars, ja que movia les cames i els braços. El pilot va estar conscient en tot moment.

Aleix Espargaró (Aprilia) va tornar a sortir a pista quan es van reiniciar els entrenaments a catorze minuts del final, però afectat per l’accident del seu germà va aconseguir el novè temps, a mig segon del millor, però va entrar a la Q2. Hauran de passar per la Q1 d’aquest matí Àlex Márquez (Ducati), que havia estat el millor en la sessió del matí i va acabar amb l’onzè temps, a una dècima de passar; Àlex Rins (Honda), que va ser el tretzè, i Marc Márquez (Honda), que va ser el catorzè.

Jeremy Alcoba (Kalex) va ser el millor català en Moto2; va aconseguir el quinzè millor registre, amb 1:43.446. El tortosí es va quedar a més d’un segon (1.055) del millor temps, 1:42.391, aconseguit per Pedro Acosta (Kalex). El company d’equip del murcià, el gironí Albert Arenas, va acabar amb el dissetè registre (1:43.496), també a més d’un segon (1.105). El rubinenc Jordi Torres (Kalex) està substituint Izan Guevara, que va ser operat, i va fer el 28è temps (1:45.476). En Moto3 el pilot de Sant Andreu de la Barca Xavier Artigas (CFMoto) va finalitzar amb l’onzè temps i es va quedar a vuit dècimes del millor registre, 1:47.320, de l’alacantí Daniel Holgado (KTM).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)