MotoGP

Gran tercera plaça d’Àlex Márquez sota la pluja

Motor. El cerverí suma el seu tercer podi en MotoGP. Bezzecchi guanya el GP de l’Argentina amb autoritat i és el nou líder del mundial

Per tercera vegada des que va arribar a MotoGP, Àlex Márquez (Ducati) va pujar al podi. Aquesta vegada va ser en una gran tercera posició en el GP de l’Argentina i en una cursa que es va disputar sota la pluja i sobre un circuit molt mullat. Les altres dues ocasions van ser l’any 2020, quan estava a Honda i va aconseguir dues segones places. La victòria al circuit de Termas de Río Hondo va ser per a l’italià Marc Bezzecchi (Ducati), que va aconseguir la seva primera victòria en MotoGP, i això el va situar com a nou líder del mundial. Francesco Bagnaia (Ducati), el campió mundial, va cedir el lideratge perquè va caure a vuit voltes del final, quan anava segon, i malgrat tornar a la cursa va acabar setzè i no va puntuar. La segona posició va ser per al francès Johann Zarco, també amb Ducati, que arribant des del darrere va superar Àlex Márquez en l’última volta.

Àlex Rins (Honda) va fer una bona primera meitat de cursa, va arribar a anar cinquè, però en la part final va cedir i va acabar en la novena posició. Les Aprilia no van funcionat en aquestes condicions de tanta aigua; Maverick Viñales va perdre molts llocs a l’inici i va acabar dotzè, mentre que Aleix Espargaró va anar perdent posicions a poc a poc fins a acabar en la quinzena plaça.

Nou líder a Moto2

Tony Arbolino (Kalex) va guanyar la cursa de Moto2 i és el nou líder de la categoria. L’italià va mantenir una bona lluita amb el madrileny Alonso López (Boscoscuro), que va sortir des de la posició preferent i que va acabar segon. És la quarta victòria de l’italià en aquesta categoria. El gironí Albert Arenas (Kalex) va ocupar la novena plaça després d’estar tota la cursa en un segon grup, mentre que el rubinenc Jordi Torres (Kalex) va acabar setzè i el tortosí Jeremy Alcoba, just al seu darrere, en la dissetena posició.

Xavier Artigas (CFMoto) va lluitar per pujar al podi de Moto3, va caure quan anava segon a quatre voltes del final, va tornar a pujar a la moto i va acabar en la vuitena plaça. El pilot de Sant Andreu de la Barca va estar en els primers llocs gairebé tot la cursa. La victòria va ser per al japonès Tatsuku Suzuki (Honda), que es va escapar en la volta quatre de la cursa i es va imposar amb més de quatre segons respecte del brasiler Diogo Moreira (KMT).

ELS PROTAGONISTES

Estic molt satisfet de pujar al podi. Era molt fàcil fer una errada. És fantàstic estar en el podi
Àlex Márquez
Com passa de vegades, és una d’aquelles caigudes que no aconsegueixo explicar-me, però passen
Francesco Bagnaia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)