MotoGP

Rins sortirà segon a Austin

Motor. El barceloní i la seva Honda es queden a poc més d’una dècima de la ‘pole’ de Francesco Bagnaia. Àlex Márquez ocuparà el quart lloc de la graella del GP de les Amèriques

Àlex Rins i la seva Honda de l’equip LCR van tornar a demostrar que el circuit d’Austin els va molt bé i van fer el segon millor registre amb 2:02.052 de la Q2 de MotoGP del GP de les Amèriques. El barceloní es va quedar a poc més d’una dècima i mitja de la posició preferent que va aconseguir el campió mundial Francesco Bagnaia amb un gran temps de 2:01.892. Àlex Márquez va fer el quart millor registre amb 2:02.242, a tres dècimes i mitja de la pole, i en l’última volta de la qualificació va caure. Aleix Espargaró ocuparà la sisena posició de la graella després de quedar-se a més de sis dècimes (2:02.539) del millor registre, mentre que el seu company d’equip Maverick Viñales va fer el vuitè temps (2:02.882) a gairebé un segon del millor temps.

El millor català en la qualificació de Moto2 va ser Jeremy Alcoba que sortirà des de la desena posició. El tortosí va fer un registre de 2:09.996 i es va quedar a més de cinc dècimes de la posició preferent que va aconseguir l’italià Celestino Vietti amb 2:09.432. El gironí Albert Arenas ocuparà la tretzena plaça en la graella a gairebé un segon de la pole (2:10.411). Xavier Artigas sortirà novè en Moto3. El pilot de Sant Andreu de la Barca va ser el més ràpid (2:17.318) en la Q1 i va passar a la Q2, en què no va poder millorar el seu temps (2:17.372). La posició preferent la va aconseguir el valencià Jaume Masiá (Honda) amb un registre de 2:16.250.

Segona plaça de Rins en la cursa a l’esprint

Àlex Rins va fer una gran actuació en la cursa a l’esprint d’Austin i va ser segon. El barceloní va plantar cara a Francesco Bagnaia en les primeres voltes i es va situar primer en algun moment. L’italià es va escapar i Àlex Rins va lluitar amb Aleix Espargaró pel segon lloc. El granollerí el va superar, però a quatre voltes del final va fer una errada, va cedir dos llocs i va baixar a la quarta plaça. En el mateix moment Àlex Márquez, que anava cinquè, va caure. Francesco Bagnaia va guanyar de manera clara, superant per dos segon i mig Àlex Rins. Aleix Espargaró va ser quart després de lluitar amb el madrileny Jorge Martín per la tercera plaça del podi. Maverick Viñales va fer una mala sortida, va baixar a la divuitena plaça i després de remuntar va acabar desè.