MotoGP

Bagnaia suma el segon triomf i torna a ser el líder

Motor. L’italià s’imposa després d’una gran lluita amb les KTM de Binder, segon, i Miller, tercer. Aleix Espargaró, que sortia primer, acaba cinquè

La segona victòria de la temporada de Francesco Bagnaia el va tornar a la primera posició de la classificació general de MotoGP. L’italià i la seva Ducati es van imposar ajustadament en el GP d’Espanya que es va disputar en el circuit de Jerez. Bagnaia va mantenir una bona lluita amb les KTM de Jack Miller, tercer, i de Brad Binder, que va acabar en la segona posició a només dues dècimes. L’italià va avançar el sud-africà a quatre voltes del final i va sumar el segon triomf després d’haver-se imposat en el primer, el GP de Portugal, i no puntuar en els dos següents. Bagnaia és el nou líder del mundial amb 87 punts i 22 d’avantatge respecte de l’anterior primer classificat, Marco Bezzecchi.

El millor català va ser Aleix Espargaró, que va sortir des de la posició preferent, va perdre llocs a la sortida i va acabar cinquè. El setè lloc el va ocupar Dani Pedrosa, el provador de KTM i que va competir amb una invitació. I just al seu darrere va acabar Àlex Márquez. Maverick Viñales va abandonar en l’última volta quan anava vuitè i se li va trencar la cadena de l’Aprilia. Àlex Rins va caure en les primeres voltes.

La cursa es va aturar amb bandera vermella en la primera volta després d’una caiguda en el segon revolt de Fabio Quartararo, que va tirar a terra Miguel Oliveira. El portuguès va haver d’anar al centre mèdic, i el francès, tocat de la cama dreta, va estar en la segona sortida i va ser sancionat amb una long lap, que va fer malament i va haver de repetir. Tot i això, va ser desè.

Setè lloc d’Artigas

El valencià Iván Ortolá va aconseguit la victòria en Moto3, la segona consecutiva, mentre que el català Xavier Artigas va ser setè, entrant a meta en el mateix grup. El pilot de Sant Andreu de la Barca va estar en el grup dels millors durant la cursa i va arribar a ser segon. Les darreres voltes, va perdre llocs i no va poder lluitar per les posicions del podi, tal com va fer en el darrer gran premi, en què va ser tercer.

ELS PROTAGONISTES

Estic molt content. Hem treballat molt aquest cap de setmana. No ha estat gens fàcil
Francesco Bagnaia
Ha estat increïble. Ha estat un bany d’afecte brutal amb la gent. He gaudit molt
Dani Pedrosa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)