Més motor

De menys a més, fins al triomf i el lideratge

Motor. Àlex Palou arriba primer de la IndyCar i com a favorit a les mítiques 500 Milles d’Indianapolis, una cursa que no ha pogut guanyar

Àlex Palou està a punt d’afrontar la quarta participació en les 500 Milles d’Indianapolis possiblement amb la millor condició de tota la seva carrera esportiva. El pilot de Chip Ganassi és, actualment, el líder del campionat de la IndyCar amb 174 punts, però seguit molt a prop per la resta de rivals. Els seus perseguidors immediats són Patricio O’Ward (McLaren), amb 168 punts, i el seu company d’equip, Marcus Ericsson, amb 155.

Així i tot, la confiança de Palou és total. Va començar l’any amb el seu pitjor resultat a Sant Petersburg, sense ser competitiu i molt lluny dels seus companys, Scott Dixon i Marcus Ericsson. Des de llavors, no ha baixat del top 5. Va fer el primer podi de l’any a Texas, en què va competir fins a les últimes voltes en el grup, tot i tenir problemes amb els neumàtics. Després dos top 5: a Long Beach, en una cursa accidentada però a la qual va sobreviure, tot i que no es va poder acostar a les posicions capdavanteres, i a Alabama, en què va arrencar des de la segona posició però per mala sort amb l’estratègia no va poder lluitar per la victòria.

La primera de l’any

Amb aquestes posicions va arribar al mes d’Indianapolis amb possibilitats serioses d’aconseguir el títol. Així i tot, Palou volia aconseguir la seva primera victòria de la temporada per arribar amb les millors condicions a la gran cursa del campionat. I no només ho va fer, sinó que ho va aconseguir amb una gran superioritat sobre la resta, tenint l’estratègia perfecta i el ritme per obtenir-ho i, gràcies a això, arriba com a líder del campionat.

Ara, el català està completament centrat en l’Indy 500, el gran objectiu de la temporada, una cursa que se li ha resistit, al campió de la IndyCar l’any 2021. En el seu primer any, l’any 2020, va sortir en la setena posició i no va acabar del tot bé, va quedar 27è. Ja el 2021, va sortir sisè i va estar a punt de guanyar la cursa: va acabar segon. Semblava que el 2022 seria el seu any, ja que partia segon, però la mala sort amb l’estratègia va aparèixer i va acabar novè. Serà aquest any el definitiu?