Fórmula 1

Primera posició preferent de Max Verstappen al Circuit de Barcelona-Catalunya

Fórmula 1. El pilot de Red Bull satisfà el pronòstic i és el més ràpid en un entrenament qualificatiu disputat amb l’asfalt sec

Max Verstappen ha fet la posició preferent en l’entrenament qualificatiu del GP de F-1 al Circuit de Barcelona-Catalunya, i demà encapçalarà la graella de la cursa. El pilot de Red Bull n’ha fet prou amb un sol intent en la Q3 (1:12.272), i ha avantatjat Carlos Sainz (Ferrari) de prop de mig segon. És la primera posició preferent del neerlandès a Montmeló.

Lando Norris (McLaren) ha estat tercer, a menys de sis centèsimes del Ferrari. Pierre Gasly ha fet el quart millor temps, però el pilot d’Alpine està sota investigació per haver entorpit dos pilots en la Q1.

Lewis Hamilton (Mercedes), Lance Stroll (Aston Martin), Esteban Ocon (Alpine), Nico Hülkenberg (Haas), Fernando Alonso (Aston Martin) i Oscar Piastri (McLaren), han completat el top deu. El qualificatiu s’ha celebrat amb l’asfalt sec, atès que ha deixat de ploure durant la cursa de F-2.

La sessió ha ofert algunes sorpreses negatives. Charles Leclerc ha caigut en la Q1, i el pilot monegasc de Ferrari sortirà el penúltim, només al davant del debutant Logan Sargeant (Williams). Per la seva banda, Sergio Pérez (Red Bull) i George Russell (Mercedes) no han passat el tall de la Q2. S’han classificat onzè i dotzè, respectivament. Per si no fos prou, el pilot anglès ha tingut una topada amb el seu company Hamilton, sense conseqüències.

Abans del qualificatiu s’ha disputat la cursa curta de F-2, que ha començat amb pluja però ha acabat amb l’asfalt sec. El vencedor ha estat Frederik Vesti, al davant de Théo Pourchaire, que també ocupen els dos primers llocs de la general.

Demà, el GP de F-1 arrenca a les 15 h. Avui hi ha hagut 100.080 espectadors al Circuit, uns 5.000 més que el dissabte de l’edició anterior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)