Més motor

TRIAL INDOOR CIUTAT DE GIRONA

Bou fa vibrar Fontajau

Actuació gairebé sense fissures del campió del món, líder de l'estatal

Raga i Cabestany li van disputar la final, però el de Piera va ser molt superior

Jeroni Fajardo té problemes amb la moto i acaba en el quart lloc

Toni Bou
PILOT DE MONTESA
«Ha estat un trial de força nivell, però encara m'hauria agradat que fos més complicat. La primera volta se m'ha posat bé, però en la segona em notava una mica cansat»
«Córrer a Girona és com fer-ho a casa. És un trial que han guanyat pilots molt importants i que fa molts anys que es disputa»

Toni Bou (Montesa) es va imposar en la 23a edició del Trial Indoor Ciutat de Girona i va demostrar un nivell molt superior al de la resta dels seus rivals. El pilot de Piera ja havia guanyat la primera prova del campionat estatal, a Saragossa, i consolida el lideratge amb un total de vint punts. Adam Raga (Gas Gas) i Albert Cabestany (Sherco), van ser segon i tercer, respectivament.

Els representants gironins no van poder aconseguir un bon resultat. Jeroni Fajardo (Beta), que havia acabat segon en la primera cita del calendari, va quedar fora de la final després d'acreditar la quarta millor puntuació de la primera volta. El pilot de Pals, amb 23 punts, va estrenar moto nova i es va queixar de problemes en la tracció. Tampoc no va tenir el seu dia Dani Oliveras (Sherco), de Vilablareix, que va fer massa fiascos i va acabar en la sisena posició. La classificació la va tancar el jove pilot de Molló Francesc Moret (Montesa), que acumula poca experiència en el trial en pista coberta.

Bou ja es va lluir en la primera volta, amb un sol peu i una penalització per temps a la mateixa zona. La resta les va acabar totes amb un zero. L'únic que s'hi va acostar va ser Raga, amb la diferència que el d'Ulldecona va fer un fiasco en la cinquena zona. Cabestany, amb alguns problemes, també va entrar a la final, tot i que no d'una manera tan folgada.

Els tres pilots van començar la final amb un zero, però en la zona següent Bou ja va agafar la primera diferència. El de Montesa la va acabar sense cap punt i els seus rivals van fer fiasco. Raga es mantenia amb possibilitats a les dues zones següents, mentre Cabestany perdia el tren. Bou també va ser el millor en les curses i es va assegurar la victòria en la penúltima zona, la dels troncs, després de superar-la amb una penalització per temps.

Amb els resultats d'ahir Raga i Fajardo empaten a 13 punts en la general, a set de Raga.

CLASSIFICACIONS

Primera volta
1r Toni Bou (Montesa)
2
2n Adam Raga (Gas Gas)
8
3r Albert Cabestany (Sherco)
15
4t Jeroni Fajardo (Beta)
23
5è Pere Borrellas (Gas Gas)
31
6è Dani Oliveras (Sherco)
33
7è Alfredo Gómez (Montesa)
35
8è Francesc Moret (Montesa)
36
Final
1r Toni Bou (Montesa)
3
2n Adam Raga (Gas Gas)
11
3r Albert Cabestany (Sherco)
19
Campionat estatal
1r Toni Bou (Montesa)
20
2n Jeroni Fajardo (Beta)
13
3r Adam Raga (Gas Gas)
13
4t Albert Cabestany (Sherco)
12
5è Dani Oliveras (Sherco)
6

Oliveras es retira per falta de recursos

El d'ahir podria haver estat l'últim trial de Dani Oliveras davant del públic gironí. El pilot de Vilablareix ha fet mans i mànigues per mantenir-se en l'elit, però finalment ha pres la determinació de retirar-se per la falta de recursos: «Fa dos anys que m'ho faig tot jo. Sóc el meu propi mecànic, no tinc motxiller i em pago els desplaçaments i les estades. A més, haig de treballar per pagar-m'ho tot, i això representa la ruïna.» Amb només 23 anys, fets ahir mateix, Oliveras ha hagut de prendre una decisió dolorosa, a pesar que no renuncia a tornar si surt algun projecte: «Fins ara ha estat impossible, he trucat a totes les portes, però res. Em fa l'efecte que durant la meva carrera he trobat tots els obstacles possibles.» Malgrat tot, podrà continuar lligat al trial d'elit com a motxiller de Jeroni Fajardo, que la temporada que ve estrenarà l'Ossa en el campionat del món en un projecte del garrotxí Marc Colomer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)