Més motor

MOTOR

MOTOCICLISME

Els pilots que vénen

Els cosins Viñales, Rins i Pinsach són algunes de les promeses del motociclisme català

El motociclisme català ha viscut, probablement, el millor any de la seva història gràcies al bon paper dels seus pilots en el campionat del món, en el qual han aconseguit dos títols (el de Toni Elias, a Moto 2, i el de Marc Márquez, en els 125 cc), un subcampionat (el de Dani Pedrosa, a Moto GP) i un tercer lloc final (el de Pol Espargaró, en els 125 cc). L'empremta catalana també s'ha notat amb les 24 victòries i els 43 podis sumats durant una temporada que difícilment s'oblidarà.

Aquest èxit només fa que posar de manifest el potencial del planter català, que aquest segle no ha parat de nodrir el mundial de pilots de primer nivell. La tradició del motociclisme al nostre país, reflectida en la promoció i la feina d'entitats com ara el Reial Automòbil Club de Catalunya i la Federació Catalana de Motociclisme, així com la iniciativa d'empreses i equips privats, és la base de treball per continuar formant joves promeses del motociclisme.

L'última perla sortida de l'escola catalana és Maverick Viñales. El rendiment del pilot alt-empordanès ha estat espectacular aquesta temporada, en la qual ha guanyat els títols espanyol (CEV) i europeu de 125 cc. Aquests resultats l'han fet mereixedor d'un programa sencer per al mundial del 2011 amb l'equip BQR. Amb només 15 anys, a Viñales també l'avalen dos títols del campionat de Catalunya Pre 125 (2007 i 2008), un del campionat Mediterrani de 125 cc (2008), i un subcampionat d'Espanya de 125 cc (2009). Viñales ha tingut com a rivals altres catalans amb possibilitats, a curt termini, de fer el salt a la màxima competició, com el seu cosí Isaac Viñales, que aquest any ja ha corregut cinc curses del mundial, o Àlex Rins, tercer classificat del CEV.

Buscar-se la vida.

El CEV demostra cada any que és la millor plataforma per arribar al mundial, però no l'única –per aquesta via hi van arribar, per exemple, els germans Aleix i Pol Espargaró i Marc Márquez. A vegades cal buscar alternatives, com ha fet Xavi Pinsach. Aquest jove pilot de Porqueres havia tingut ofertes per córrer el CEV, però la seva família no es podia permetre aportar els diners necessaris per córrer. En la Red Bull Rookies Cup 2010, en la qual van ser seleccionats set pilots de 40, va tenir l'oportunitat de córrer una copa monomarca –que té l'objectiu de buscar pilots per al mundial– amb la moto i la majoria de despeses pagades. Pinsach va fer una temporada en progressió i va acabar divuitè. Però el millor és que els responsables del programa van premiar la seva constància renovant-lo per la temporada que ve. I també que va tenir Kevin Schwantz com a professor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)