Més motor

DAKAR

Rumb cap a Buenos Aires

Els pilots catalans es mostren entusiasmats per començar una altra edició del Dakar

Nani Roma diu que aquest ha estat un dels pitjors anys de la seva carrera esportiva

Nani Roma va assegurar ahir que l'any que s'acaba ha estat un dels «més difícils» de la seva carrera com a professional del motor. En un acte que va reunir alguns dels catalans més destacats que participaran en el Dakar, el pilot de Folgueroles va explicar l'odissea que ha viscut aquest 2010 i que va començar tot just estrenar l'any. En la quarta etapa de la prova sud-americana es va veure obligat a retirar-se a causa dels accidents que va tenir amb el seu BMW, que va quedar ben trinxat. Les dificultats van continuar després, amb el seu fitxatge per Mitsubishi Stradale. Diversos problemes de gestió que no li asseguraven un projecte solvent el van fer renunciar al Dakar només un mes i mig abans del seu inici. «Ho vaig passar molt malament. El Dakar no és només la meva passió, sinó també la meva manera de guanyar-me la vida», va explicar Roma.

Tornar a somriure.

Un cop de sort, fa només quinze dies, li va permetre tornar a pujar al tren del ral·li més famós del món, gràcies a l'oferta de Nissan Overdrive, que va tenir la baixa del belga Freddy Loix. L'osonenc, amb Gilles Picard com a copilot, torna a somriure i es mostra convençut que pot fer un bon Dakar: «Ara començarà el més fàcil, que és fer la cursa. Haig d'aprendre quins són els límits del cotxe i intentar anar de menys a més. Crec que el cotxe anirà bé i em sento molt tranquil després de tot el que ha passat.»

Assegura que fer-se un lloc entre els millors no serà gens fàcil i, malgrat que no tingui referències, no renuncia a res. «Fer front a Volkswagen serà difícil, perquè és un equip molt rodat que té quatre pilots bons. Però sé que tindran molta pressió i podem mirar de fer coses. Crec que ho farem millor del que nosaltres mateixos pensem.»

Les noies al poder.

Reunits per un mateix patrocinador (KH-7), la resta de pilots van mostrar la mateixa il·lusió per ser presents a la línia de sortida de Buenos Aires. L'única debutant serà Laia Sanz, que ahir va repetir que compleix un dels «somnis» que tenia des de petita, molt abans que comencés a competir en trial. La pilot de Corbera de Llobregat tindrà com a escuder Jordi Arcarons, que ha trobat en la feina d'instructor la «motivació» necessària per tornar a una cursa en què acumula un dels millors palmaresos en la categoria de motos: «Participar era la millor manera de transmetre la meva experiència.»

L'altra catalana de la delegació serà Fina Román, navegant de Jordi Juvanteny en la categoria de camions. «Encara som poques noies en el Dakar perquè no hi ha gaire tradició. Però això va en augment.» L'esposa de Josep Maria Servià va deixar oberta la possibilitat de fer de copilot del seu marit, tot i que va assegurar que no serà fins que tots dos ja estiguin jubilats. José Luis Criado completa un equip que té l'objectiu d'aconseguir la victòria en la categoria de producció. «Ja fa dos anys que acabem en segon lloc», recorda Juvanteny.

En l'acte també hi va participar Isidre Esteve, que seguirà les evolucions dels pilots catalans des de Barcelona i ho explicarà com a analista a TV3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)