Més motor

MOTOR

DAKAR

Marc Coma rep els honors

Va ser un dels grans protagonistes en la cerimònia del podi celebrada a Buenos Aires

Diu que ha estat un dels anys més durs i deixa oberta la possibilitat de saltar als cotxes

Fi de festa grossa. La cloenda del Dakar va tenir entre els seus protagonistes més destacats els catalans Marc Coma, vencedor per tercera vegada de la categoria de motos, i Laia Sanz, millor dona classificada. Tots dos van passar pel podi per recollir els seus premis. També van rebre els honors de campions el pilot de Qatar Nasser Al-Attiyah (primer en cotxes), el rus Vladimir Txagin (primer en camions) i l'argentí Alejandro Petronelli (primer en quads).

El Dakar va finalitzar dissabte la seva tercera edició sud-americana, però ahir encara quedava la cerimònia del podi per fer-se abans de començar a pensar en el Dakar 2012. Marc Coma va recollir el premi de campió de motos i va acabar remullat amb xampany. El pilot d'Avià, en una entrevista a EFE, va assegurar que aquesta ha estat una de les edicions «més difícils» del Dakar tant en l'aspecte «físic com mental». Coma va reconèixer que la victòria final s'havia decidit per «petits detalls» i va valorar la limitació de la cilindrada a 450 cc amb l'objectiu de fer la categoria més competitiva: «Esperava més igualtat. El ritme ha estat alt, però la resta de pilots han acabat un mica més lluny del que m'esperava.»

També es va mostrar entusiasmat amb el seu nou equip, després d'haver estat dirigit per Jordi Arcarons, que aquest any ha tornat a la competició per fer d'escuder de Laia Sanz. Coma es va mostrar molt satisfet amb la feina feta per Joan Pedrero, que va acabar cinquè en el seu primer any com a professional: «Ha fet més del que se li demanava, és impressionant. No només com a pilot, sinó també com a persona i per la implicació amb l'equip i la seva manera de treballar. Crec que ha estat un encert tenir-lo.» Finalment va deixar oberta la possibilitat de fer el salt als cotxes, tot i que, de moment, està satisfet amb la modalitat actual: «Ja m'ho passo bé amb les motos.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)