Més motor

Despres amplia l'avantatge

Motor. El francès guanya un altre cop i treu dos minuts més en la general de motos a Coma; Holowczyc s'imposa en cotxes i la 6a etapa se suspèn per les males condicions climatològiques

És d'elogiar la solidesa de Cyril Despres (KTM). El pilot francès encara no ha fet cap error en aquesta edició del Dakar i ahir va aconseguir una altra victòria, la 29a de la seva carrera, que li permet ampliar l'avantatge respecte de Marc Coma (KTM).

De fet, una petita errada sí que la va fer, ahir. A l'altitud del primer control de pas, situat al quilòmetre 128, va desviar-se cap al nord del recorregut i va fer algunes voltes innecessàries. Però com que el pilot català va fallar al mateix punt, la badada no va tenir conseqüències en la classificació, on sembla clar que el duel entre Despres i Coma centrarà gairebé tota l'atenció en la categoria de motos. El català espera ara la seva oportunitat per retallar la diferència, si bé les modificacions del traçat com la que hi va haver ahir no el beneficien. L'organització va decidir retallar l'especial entre Chilecito i Fiambalá dels 265 als 185 quilòmetres, a causa de les pluges del dia anterior. Tot el que sigui facilitar el recorregut juga en contra de Coma i a favor de Despres. Ahir mateix, passada la mitjanit, l'organització decidia suspendre la sisena etapa d'avui (entre Fiambalá i la localitat xilena de Copiapó) per les males condicions climatològiques. El pas fronterer, situat a 4.700 metres d'alçada, continuava tancat pel temporal de neu.

En la prova, si les dues primeres posicions semblen ben decidides, el tercer lloc no té un amo fix. Ara mateix l'ocupa Helder Rodrigues (Yamaha), però la diferència amb Chaleco López és irrisòria. En la nòmina de pilots que lluiten per pujar al podi també cal comptar-hi Paulo Gonçalves i els catalans Jordi Viladoms, Joan Pedrero i Gerard Farrés. Laia Sanz (Gas Gas) va acabar 55a i, malgrat que té la mà lesionada per una caiguda de dimecres, va remuntar deu llocs en la general.

Control de Mini

En els cotxes, Mini va confirmar el seu domini. Només Robby Gordon (Hummer), quart de la general, sembla capaç d'immiscir-se en una competició que ja sembla monomarca (quatre dels cinc Minis ja han guanyat una etapa). Sobretot després que al seu company d'equip i campió actual, Nasser Al-Attiyah, se li reproduïssin els problemes mecànics, després d'haver fet el millor temps en alguns punts de control.

La victòria, la primera d'aquesta edició, va ser per a Krzystof Holowczyc (Mini), que va substituir Giniel de Villiers (Toyota) en la segona posició de la general. Va ser l'únic canvi rellevant en la classificació. Stéphane Peterhansel (Mini) conserva el lideratge i Nani Roma (Mini), quart ahir, la tercera posició. El pilot català manté intactes les possibilitats d'assolir la primera victòria en cotxes.

La categoria de camions sembla terreny adobat per a Gerard de Rooy (Iveco). Ahir va aconseguir la seva segona victòria d'etapa consecutiva i continua com a líder ferm de la general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)