Ral·lis

Ogier és el rei de la nit rumb cap a Port Aventura

Ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada. El nou campió del món és el primer líder de la prova, mentre que Sordo ja pensa en l'etapa de terra

Sébastien Ogier es va col·locar com a líder del ral·li Catalunya al final de la curta primera etapa d'ahir, amb tres trams de nit disputats rumb cap a Salou, després de la multitudinària sortida de la prova des de Barcelona.

El pilot de Volkswagen va marcar el millor temps en tots tres, malgrat que va reconèixer que li va costar agafar el ritme en unes carreteres amb algunes humitats sobre l'asfalt, que van suposar més d'un maldecap per als pilots. “No ha estat fàcil començar de nit”, va dir Ogier.

El segon de la general és el seu company Jari-Matti Latvala, que va estar a punt de prendre l'escratx a Riudecanyes. En aquest tercer tram, Dani Sordo, fins aleshores segon, va aixecar el peu després d'haver “tibat de valent” en els dos primers. Així, avui podrà seguir els parcials dels Volkswagen i marcar la seva estratègia amb vista a l'ordre de sortida en l'etapa de terra de demà. Finalment, s'establirà en funció de la classificació general després de la segona passada per Colldejou (que també serà el Power Stage, amb punts extres per als tres primers). D'aquesta manera, els pilots podran anar a totes en el tram urbà de Salou, sense pensar en tàctiques.

Darrere els tres pilots de punta, el quart és Thierry Neuville. El belga de Ford va cedir un bon grapat de segons de bon començament. “No tenia gens de ritme i el cotxe se n'anava molt del davant”, va admetre. Si més no, té un lleuger avantatge sobre Hirvonen, Mikkelsen i Novikov, en lluita pel cinquè lloc.

En la categoria WRC2, Robert Kubica (Citroën) va marcar l'escratx en els tres trams i tenia un ampli avantatge sobre el segon, Elfyn Evans (Ford R5), que s'havia despenjat per un problema en el primer tram.

CLASSIFICACIONS

08h15: Assistència (15 min.) 09h05: Riudecanyes (16,35 km) 10h05: el Priorat (42,04 km) 11h46: Colldejou (26,48 km) 13h08: Assistència (30 m.) 14h33: el Priorat (42,04 km) 16h14: Colldejou (26,48 km) 17h37: Salou (2,24 km) 17h52: Assistència (1h15)

ESTRATÈGIA

Sordo va aixecar el peu en l'últim tram, per poder marcar de prop els Volkswagen
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)