Motociclisme

Jack Miller es posiciona

GP de Motociclisme de les Amèriques. Moto 3. L'Australià obté el segon triomf en dues curses, amb Rins quart i Márquez i Viñales a terra

Si Aki Ajo diu que serà bo, és que tard o d'hora serà un guanyador.

Es coneixia el talent de Jack Miller, la seva velocitat, i ara també se sap que la pressió per ser el cap de files de l'equip oficial KTM serà en el seu cas una virtut. Dues curses i dues victòries, un fet inèdit en la categoria petita pel motociclisme australià. I per ell, és clar, que a Losail va aconseguir el seu primer podi en el mundial i que ahir va fer el segon. En tots dos casos al graó més alt, sense estar-se de res.

De la moto a terra

L'excel·lent cursa de Miller –llevat d'alguns metres, sempre primer des de la sortida i en cada pas per meta– va contrastar amb el mal dia dels pilots catalans. Isaac Viñales, en la setena volta, i Àlex Márquez, en la darrera, van caure, i Àlex Rins, amb problemes mecànics, tot just va poder salvar un quart lloc.

Que Miller i Efrén Vázquez anirien bé, vistos els entrenaments, era previsible. Que Márquez, que ni divendres ni dissabte va trobar ritme, fos amb ells, era inesperat. Però s'hi va afegir després de fer volta ràpida en el tercer gir, retallant els dos segons que l'oceànic i el basc havien tret només començar. Els va agafar i va fer la cursa amb ells, un trajecte descrit a ritme de 2:17 mitjos. Més enrere, Isaac Viñales, que havia sortit molt bé, va caure intentant no perdre pistonada i Rins, incapaç de seguir el seu company d'equip, es quedava en el segon grup amb Kornfeil i Fenati. No només això, sinó que quan l'italià va canviar el ritme tampoc va tenir capacitat per reaccionar.

Va ser un pas per volta per sota dels 2:17 que va agafar desprevingut Márquez, quan el grup de tres va ser de quatre amb Fenati, traient Miller, Vázquez i Márquez de la còmoda estabilitat que s'havien procurat. Va ser un debat a quatre veus que va ser per a Miller i que Márquez, que va intentar dir-hi la seva, va perdre de vista en la penúltima frenada. No fou mala sort, simplement és que no tenia prou dècimes.

Ens ha costat molt posar la moto a punt tot el cap de setmana i, la veritat, he intentat salvar la carrera
Àlex Rins
Tenia el neumàtic molt malmès i ja havia estat a punt de caure abans. És una pena
Àlex Márquez
La posada a punt era perfecte i això m'ha permès tenir prou goma al final per no perdre adherència
Jack Miller

Setze mesos després

Amb el segon lloc d'Àlex Márquez a Losail i el campionat que tant Maverick Viñales com Àlex Rins van fer l'any passat – quinze podis en disset curses per al campió–, cal remuntar-se a Xest 2012 per trobar un podi de Moto 3 sense cap pilot català. En aquella carrera, Danny Kent va vèncer al davant de Sandro Cortese i Zulfahmi Khairuddin i Maverick, amb un vuitè, fou el millor del país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)