Motociclisme

Amb el puny del gas entre les dents

GP d'Espanya. Moto 3. Segona victòria seguida de Romano Fenati, en una cursa vitamínica per a Àlex Rins i Isaac Viñales

Romano Fenati va tornar a ser el més despert i diligent als metres finals i va sumar el segon triomf seguit, el que li permet agafar el relleu de Jack Miller com a momentani home fort de la categoria. Més llest que un Efrén Vázquez que continua sent incapaç de rematar la feina i que Àlex Rins, que per primera vegada enguany va estar en disposició efectiva de pugnar el triomf. Pas endavant per a ell i per a Isaac Viñales, cinquè en la millor cursa de la seva carrera.

Cap reserva

Sense concessions, ningú es vol conformar amb un quart lloc si pot passar tercer pel següent revolt. No importen les voltes que faltin: Moto 3 és canalla i l'enteniment és impuls.

El bon posicionament de Vázquez, Miller i Viñales, l'excel·lent sortida de Fenati –arrencava desè– i les defectuoses, una vegada més, de Rins i Márquez. La síntesi del gir inicial va esbossar una primera meitat de cursa amb un grup en prolongada fila índia de fins a deu pilots. Amb Miller anant enrere, com els crancs, i Isaac Viñales arribant a comandar la prova en alguns moments, eufòric.

Un eixam a ritme d'1:47 alts que ja costava de seguir per Márquez, sempre al final del grup. Rins obria la massa informe amb Fenati i Vázquez, amb els quals s'ho va acabar jugant tot. I entre els companys d'equip, un Viñales que passava de l'ensurt menor al sobresalt major. Sense concessions, perquè guardar-se alguna cosa hauria estat com aixecar la bandera.

Havent rodat a 1:48 pensant a salvaguardar la qualitat del pneumàtic, la tornada als 1:47 mitjans, el toc de diana el va fer Fenati a nou voltes. Fenati, que mai vol anar segon si pot passar primer pel següent revolt. A Rins i Vázquez se'ls veia més lleugers, mentre que Viñales i Miller, a colzes i amb la cama fora l'estrep, s'inventaven traçades per no despenjar-se d'ells. A cada metre, fins a l'última frenada, a l'angle que precedeix l'arribada.

Amb Fenati tallant el vent, Rins va fer lliscar l'Honda per l'interior com si es tractés d'una Moto GP, i va prendre per un instant el lloc a l'italià. Va haver d'obrir-se a l'acte, Fenati no va encantar-se i Vázquez, amb una trajectòria més canònica, tampoc. Sense èxit, Rins ho havia intentat, cosa que Viñales ni tan sols va poder fer amb Miller.

5
pilots
van passar primers per la meta en alguna volta: Miller, Vázquez, Rins, Viñales i Fenati. L'italià va fer-ho en 16 dels 23 girs, i en 9 dels últims 10.
Per com ens està anant aquest inici de campionat, és un gran resultat. Ells sortien millor de l'últim revolt
Àlex Rins
Estic satisfet i molt esperançat: aquest circuit no m'agrada gaire i, tot i això, he anat ràpid i he estat líder
Isaac Viñales
La moto anava perfectament bé. Em preocupava el pneumàtic, però m'ha respost. Estic molt content
Romano Fenati
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)