Motociclisme

Miller torna i Rins i Viñales somriuen

GP d'Espanya. Moto 3. L'australià, absent del podi a Jerez, emergeix en les dues últimes voltes i Vázquez li dóna un cop de mà

Els eixelebrats no tenen lloc al podi. Le Mans era circuit propici perquè Efrén Vázquez –posició preferent dissabte– no tan sols hi pugés, sinó que ho fes com a guanyador. Però al pilot de Barakaldo, el veterà de la categoria (farà 28 anys) li va pujar la sang al cap i la seva falta de contenció el va derrotar. El podi és símptoma de felicitat, i Jack Miller –que hi tornava després del fiasco de Jerez–, Àlex Rins –millor resultat de la temporada– i Isaac Viñales –primer podi de la seva vida, després de 42 grans premis– van recollir el premi a la serenitat.

És la tercera victòria de l'australià, que a l'Argentina i en el traçat andalús no va estar en disposició de guanyar. L'operació és rodona perquè el segon classificat, Romano Fenati, va trencar el motor i no va sumar. L'escletxa entre Miller i els seus tres perseguidors (Fenati, Vázquez i Rins) és ja de 30, 32 i 33 punts.

Lluita sense control

Efrén Vázquez va estar en tots els embolics. Primer (volta 8), tocant Miller, moments abans d'empènyer fora de la pista Àlex Márquez. Després (volta 12), en un cos a cos novament amb Miller en el qual l'australià ja no es va tallar ni un pèl. I ja en l'últim gir, en un intent d'interior –sempre amb Miller, i ara pel primer lloc– que podria haver acabat molt malament i que es va resoldre amb quatre llocs perduts per a Vázquez.

Moto 3 va tornar a ser una cursa estressant, en grup, aquesta vegada d'una desena de pilots. Miller, Vázquez i Rins van marcar la pauta d'inici, amb Vázquez imposant una velocitat punta superior a la frenada superior del català, i Viñales guanyant posicions. Rins va arribar a tenir un segon i mig d'avantatge (volta 8) fins que Miller i Vázquez van deixar de molestar-se i s'hi van enganxar.

El grup es va desfer en dos superat l'equador, i en el capdavanter hi eren els tres catalans –Rins, Viñales i Àlex Márquez–, Miller i Vázquez, però es va tornar a unir per afrontar les dues últimes voltes. Just quan Miller va passar d'un sol cop Rins i Vázquez i es va situar líder. En l'última volta, Rins va cometre un error i Viñales el va deixar per un moment fora del podi, però el barceloní va tornar-li la jugada i va relegar Viñales al quart lloc. Fins que Vázquez ho va arreglar. Però la cavalcada final dels catalans per privar Miller del triomf no tenia futur.

6
pilots,
els sis primers de la general, han pujat al podi de Moto 3 en cinc curses: Miller, Fenati, Vázquez, Rins, Márquez i Viñales
És un gran pas. Miller i Vázquez anaven com bojos i sabia que fallarien. Ho han fet i m'hi he posat a davant
Isaac Viñales
He passat de setè a segon i he retallat amb Rins, però després m'ha costat, potser per la posada a punt
Àlex Márquez
He estat molt còmode i he pogut tibar. Potser m'ha faltat agressivitat, però és un bon dia per a l'equip
Àlex Rins
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)