Motociclisme

Jack Miller parla a la pista

GP d'Alemanya. Moto 3.Amb Márquez quart i Rins fora de cursa, l'australià torna a guanyar i referma el lideratge

L'equip Marc VDS (Moto 2) emet un comunicat en què assegura que té un contracte vinculant per als dos propers anys amb Jack Miller. L'australià, amb pretendents de Moto GP, explica que d'això res de res. I amb tot aquest soroll i després de dos zeros en les últimes tres curses, l'australià resident a Tarragona guanya. Finalment, el líder de Moto 3 parla allà on els fets són irrefutables. I amb Àlex Márquez quart i Àlex Rins i Romano Fenati fora de cursa, fa bon marge abans de les vacances.

Sempre al davant

Volia escapar-se, el pilot de l'equip oficial KTM, enfortit per un divendres i un dissabte en què va anar fi com un violí. Ho va intentar, però tot i treure mig segon en els primers girs, de seguida va entendre que tocaria passar comptes amb altres pilots. El més perillós, Àlex Márquez, vencedor les dues últimes curses i segon, a roda seva, des de la tercera volta. Era el més dotat perquè ni Rins ni Fenati eren ja damunt la moto. El barceloní va caure en la primera volta, tocat per Eric Granado. Fenati ho va fer poc després, tot sol. Miller i Márquez, doncs, el líder i l'home més en forma.

Marxaven amb més d'un segon respecte a Masbou, Kent i Binder i amb més de cinc respecte a un embolic de nou pilots que lluitaven pel sisè lloc, entre ells un enfebrat Isaac Viñales que va acabar fermant un magnífic vuitè. Però no es van isolar, Miller i Márquez, perquè el sud-africà de Mahindra es veia allà, allà on no havia estat mai. I les ganes llimaven la mecànica.

Ell va fer que el grup capdavanter fos de cinc unitats, mentre el seu ímpetu era un maldecap per a Márquez –cada derrapada de Binder en la frenada del primer revolt era imprevisible–. Amb Miller sempre al davant, Binder va ocupar el segon lloc en la majoria de voltes i el cerverí se les veia per mantenir a ratlla Masbou. Per fermar el podi, forçat a no pugnar pel triomf després d'un parell d'errades, l'última a tres voltes del final.

Un podi que entrant al darrer angle, quan Miller ja celebrava la quarta victòria de l'any, semblava franc, però que Masbou li va prendre esmunyint-se per l'interior i sortint de l'últim revolt, mirant la meta, amb la posició ben guanyada.

Tenia problemes al tren davanter i no podia seguir el Miller. Estic content pels punts que hem pogut sumar
Àlex Márquez
Tota la cursa m'he trobat molt feble i en molts moments estava completament marejat
Isaac Viñales
Ha estat dur, el Brad frenava com un animal! Però estic content per les meves últimes dues voltes
Jack Miller

Binder, Mahindra i Aspar

Minuts abans que s'iniciés la cursa, l'equip de Jorge Martínez Aspar anunciava un acord amb Mahindra per al 2015. Un equip experimentat amb un fàbrica al darrere. Un dels seus pilots serà el sud-africà Brad Binder (1995), novè en el mundial i que ahir va aconseguir el seu primer podi. Binder, en el seu tercer mundial sencer, tenia fins ara un quart lloc (Jerez, 2013) com a millor resultat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)