Motociclisme

Superior, inapel·lable

Motociclisme. GP de l'Argentina. Marc Márquez avantatja de quatre dècimes Rossi i de mig segon Lorenzo tot i una caiguda en el seu segon intent

Marc Márquez sortirà des de la posició preferent en el GP de l'Argentina –és l'únic que l'ha obtingut en aquesta pista– perquè ahir va completar un domini incontestable. Superior a la resta en quatre dels cinc entrenaments, va acabar prematurament la Q2 caient en el primer revolt, justament on també havia rodat per l'asfalt en la tercera sessió lliure.

Aquest revolt, amb l'asfalt irregular, és un punt crític i lloc de la majoria de caigudes. L'altre és el pneumàtic tou de Michelin. Scott Redding en va endur un ensurt terrible en la quarta sessió lliure quan va perdre'n la banda de goma. La sessió es va interrompre i Michelin va acabar decidint que no autoritza aquest tipus de pneumàtic ni un altre que té la mateixa carcassa. Se'ls oferirà un altre pneumàtic de reserva com a alternativa (amb més quantitat de goma) i hi haurà un warm-up suplementari.

Márquez té un ritme superior i una velocitat incontestable, sobretot en els dos últims sectors. En primera fila l'acompanyaran Rossi i Lorenzo, a quatre i cinc dècimes tot i que Márquez només va fer un intent, per la caiguda.

Rossi va canviar un matí discret per una última volta de qualificació molt brillant. Pedrosa compartirà la segona fila amb les Ducati i Maverick Viñales encapçala la tercera, un resultat un pèl decebedor, ja a un segon de Márquez.

En Moto 2, Àlex Rins no va poder confirmar les expectatives dels lliures (segon) i quan la qualificació es va jugar en 1:43 baix no s'hi va acostar. Àxel Pons el va superar (desè). Àlex Márquez tampoc va millorar prou respecte al bon nivell de divendres. Èdgar Pons no correrà avui ni a Austin perquè se li ha diagnosticat hepatitis.

Lluitar per la victòria serà difícil perquè Márquez és molt ràpid, però pel podi potser sí. Hem fet una bona feina
Valentino Rossi
Tot i la caiguda, he fet tres grans voltes i el tercer lloc no està malament tal com estàvem ahir. A veure com van les rodes
Jorge Lorenzo
He caigut per forçar massa. Estic content amb la moto i el ritme. Amb el l compost tou anava molt bé però no el tindrem
Marc Márquez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)