Motociclisme

Crivillé, en els ‘papers de Panamà'

Motor. L'excampió del món, quan residia a Suïssa, va crear una societat a les Illes Verges per gestionar els seus drets d'imatge el 2000, un any després d'haver estat campió del món

L'excampió del món de motociclisme Àlex Crivillé és el primer esportista català reconegut que apareix en la investigació sobre els papers de Panamà, que aquests dies estan destapant diferents mitjans arreu d'Europa. Segons aquesta informació Crivillé va ser titular durant sis anys d'una societat situada a les Illes Verges amb la qual gestionava els seus drets d'imatge i de marca.

Crivillé va obrir aquesta societat a través del despatx d'advocats Mossack Fonseca un any després (2000) d'haver guanyat el seu títol mundial. En aquell moment el pilot residia legalment a Suïssa. La societat que va registrar Crivilllé –Pro Best Invest SA– cobrava directament els drets d'imatge i els transferia a un compte del pilot.

L'assessor de Crivillé va confirmar ahir que aquesta societat va existir i que el pilot va pagar els seus impostos a Suïssa. L'altre intermediari que participava en l'operació era una societat holandesa, Racinvest, a la qual se cedien els drets d'imatge que Crivillé tenia a l'Estat espanyol. El pas era necessari ja que Holanda té un tracte fiscal més favorable amb les Illes Verges.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)