Motociclisme

Sam Lowes, feliç sota el sol de Jerez

GP de motociclisme d'Espanya. Moto 2. L'anglès preval en el traçat andalús al davant de Folger i Rins en una cursa farcida de caigudes

Sam Lowes va aconseguir, després de dues segones places consecutives, el seu primer triomf de la temporada, el segon en la seva carrera al mundial. De manera indiscutible, controlant sempre la situació, consolidant el lideratge del mundial. La seva victòria va amagar la intel·ligent i profitosa actuació d'Àlex Rins.

Sense poder treure l'entrellat de la moto en tot el cap de setmana, el barceloní va assegurar un podi en un diumenge en què l'elevada temperatura condicionà enormement la feina, provocant fins a deu caigudes, moltes en la part inicial, que de retruc van permetre a Isaac Viñales sumar els seus primers punts a Moto 2.

Com fitxes de dominó

L'arrencada de Rins no fou dolenta, al contrari –del setè lloc avançà fins al cinquè-, però no arribà a l'alçada de la de Folger. Expeditiu, l'alemany, vencedor l'any passat a Jerez, va interpretar l'inici de cursa des de la fogositat, per bé que d'aquí fou Lowes qui en va treure rèdits. Seguint el rival per evitar una fugida, l'anglès va veure's primer en el segon gir quan Folger entrava passat al sisè revolt, establint-se així el pas per volta. Lowes obria la línia bona, Folger el marcava i, al seu torn, Rins seguia la petja de l'alemany.

Mentrestant, les caigudes, la majoria pel contrast de temperatura entre el pneumàtic i l'asfalt –i el contrast entre el que havien estat els entrenaments i el que passava aleshores–, s'anaven succeint: Vierge, encara no amb cinc angles superats, empès per Wilairot; Àlex Márquez en el sisè revolt de la segona volta; i Àxel Pons en el tercer de la cinquena, amb una punxada al pneumàtic davanter.

Les voltes són curtes, a Jerez, però la cursa és llarga, i superat el primer terç, amb Lowes, Folger i Rins separats de 0,8 segons, el bon pronòstic portava a visualitzar un Rins amb determinació en la segona part de cursa, com és habitual en ell. Res a veure, però, amb els fets posteriors.

Si bé el barceloní anava distanciant Morbidelli, el seu pas per volta era entre dues i tres dècimes més lent que el de Lowes i Folger. Imperceptibles en molts moments, però definitives a la llarga, el pilot de Sito Pons es veia forçat a salvar el diumenge –a deu voltes Lowes tenia un segon sobre Folger i aquest un parell sobre Rins–. I així ho va fer, sense cometre errades, tot i no sentir-se a gust sobre la moto, falcant un podi que sempre omple molt quan el títol és l'objectiu.

Empenyia fort des del principi, però regulant per conservar el pneumàtic per a la part final
Sam Lowes
He anat sempre molt just. No podia fer res més, però està molt bé fer un podi perquè cap dia m'he sentit còmode
Àlex Rins

El recital de Brad Binder

Penalitzat a sortir des de l'últim lloc per haver usat el dissabte un ‘software' no reglamentari, Brad Binder, que tenia la ‘pole', va obrir el diumenge com no s'havia vist mai: 35è en la graella, 21è en la primera volta, 13è en la cinquena, 4t en la vuitena, primer en la 18a i vencedor amb 3,336 segons en la 23a al davant de Bulega, Bagnaia i Navarro. En una cursa en sec, neta. I més líder del mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)