Motociclisme

Podria ser pitjor

GP d'Itàlia de motociclisme. Moto 2. Dia espès d'Àlex Rins, lluny dels primers i del seu ritme, que veu com el campió Zarco l'atrapa en el mundial en la primera cursa que guanya Nakagami

Àlex Rins va perdre el lideratge del mundial pel sisè lloc d'ahir a Assen. Però pensant en el títol, més preocupant que aquest fet és que el rival és Johann Zarco, el campió, que amb un zero i dos mals resultats ja és a davant. Podria haver estat pitjor, però el dia de glòria de Takaaki Nakagami ho va evitar.

Per variar, la sortida d'Àlex Rins no va ser bona i va caure al desè lloc rere una peça complicada de cobrar com Corsi. El més preocupant, però, era que en dues voltes ja estava a gairebé tres segons del cap de cursa, Tom Luthi, i a un segon llarg del grup del suís. Quan va tenir-ho tot a lloc, el català va avançar Corsi i Simeon i, ajudat pel ritme lent de 1:39, va contactar amb Lowes i Zarco, que tancaven el grup. Ja no estava en cursa Àxel Pons, que en el segon pas per meta va frenar massa tard i va anar a terra.

Morbidelli, Nakagami i Luthi van fer un forat d'un segon però el ritme objectiu per trencar la cursa (1:38 baix) no s'assolia i Zarco es va afegir als tres primers mentre Rins no s'acabava de desfer mai de la mosca collonera de Corsi, sempre al seu voltant. A mitja cursa ja es va veure que el seu millor resultat objectiu era el setè.

A més, Nakagami va decidir que no hi hauria grup gran i, a ritme d'1:37, va agafar un segon i mig de marge en dues voltes sobre Zarco, Morbidelli i Luthi. El japonès, en el passat un grandíssim qualificador i pilot de primeres voltes, sembla que s'ha reciclat i el seu triomf va ser inapel·lable, ajudat perquè Morbidelli no va entendre que posant-se a roda de Zarco hauria estat millor per discutir el triomf del japonès.

A set voltes del final i amb l'avantatge estabilitzat en tres segons, van caure quatre gotes. Lowes va estar a punt d'anar a terra, i la caiguda de Luthi va permetre a Àlex Rins empatar a punts amb Zarco. I quan Zarco s'havia situat a un segon i mig, va començar a ploure de veritat, el japonès va aixecar la mà i va aparèixer la bandera vermella.

Per fi Àlex Márquez té un bon resultat. Amb bon ritme (el mateix que el grup de Rins) havia d'arribar, i va ser el vuitè lloc.

He patit perquè no feia els temps dels de davant. Després la lluita amb Corsi m'ha trencat el ritme. Al final ho he salvat
Àlex Rins
A cinc voltes estava lluny. A dues no, però plovia i ho podia perdre tot. Era arriscat i a més, Nakagami mereixia la victòria
Johann Zarco
111
grans premis
ha gastat Nakagami per guanyar la primera cursa. Tenia 3 ‘poles' i 5 podis, però s'havia estancat

Error de Binder i victòria de Bagnaia

Brad Binder va perdre l'oportunitat d'engrandir l'avantatge en el mundial amb una sortida de pista a sis voltes del final que el va fer caure fora de la zona de punts, tot i que va acabar 12è. Absent Jorge Navarro i amb Fenati quart, matx nul. Va vèncer Francesco Bagnaia, que, amb una Mahindra amb menys motor que les KTM i Honda, va ser valent i segur a parts iguals a les zones ràpides i es va imposar en l'últim revolt a un grup que havia estat de tretze i que va acabar sent de sis. Albert Arenas (Mahindra) va caure en la xicana, en la primera volta, i es va fer una fractura en un peu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)