Barça

futbol

barça

Un líder perpetu

Gerard Piqué. Amb 29 anys, el central ha començat el curs a un gran nivell, reafirmant-se com una peça imprescindible de l'equip. De fet, és el jugador blaugrana que més minuts acumula

Vuit de deu partits oficials disputats –tots com a titular– i 720 minuts acumulats. Sense novetats pel que fa a la transcendència de Gerard Piqué dins l'estructura de l'equip blaugrana. Així ha estat en les vuit temporades anteriors i res fa pensar que hi haurà canvis en la present. Els números així ho avancen, igual que la solidesa que transmet dins del terreny de joc. De fet, amb 29 anys, ha arrencat el curs a un nivell altíssim. Dimecres, al Borussia Park, nova demostració. Fins a 16 pilotes recuperades –més que ningú–, cap de perduda i un gol que va culminar la remuntada. Registres notables que s'han repetit les últimes setmanes. Contra el Leganés va acreditar fins a 12 recuperacions. Quatre dies més tard, coincidint amb l'exigent visita de l'Atlético al Camp Nou, va arribar a les 11 i cap pilota perduda. Dissabte passat, a la gespa de El Molinón, va ser clau per aturar l'empenta de l'Sporting a l'inici de la segona part i va evitar que la victòria es pogués complicar. I va acabar el partit lluint el braçal de capità –Busquets l'hi va cedir en ser substituït.

Les xifres reflecteixen la condició de Piqué com a líder de la defensa blaugrana. La seva presència es manté innegociable en els partits importants, i difícil de gestionar quan cal donar-li descans. De fet, Luis Enrique només l'ha reservat en dues ocasions des de l'inici del curs oficial: el duel de tornada de la supercopa d'Espanya contra el Sevilla –afavorit pel còmode 0-2 de l'anada– i contra l'Alavés, coincidint amb la tercera jornada de lliga (10 de setembre). Un duel que es va resoldre amb una sorprenent derrota blaugrana (1-2).

No és estrany, doncs, que Piqué sigui el blaugrana que més participació acumula en aquest primer tram de competició. En aquest apartat supera altres peces decisives dins la maquinària blaugrana que, com ell, no han tingut cap contratemps físic, com ara Luis Suárez (692') i Rakitic (628'). Si s'acoten els minuts disputats als defenses de la plantilla sobrepassa el reconvertit Sergi Roberto (630'), Jordi Alba (555') Javier Mascherano (559') Samuel Umtiti (431') i Lucas Digne (318').

Companyia més variada

La situació canvia substancialment pel que fa a l'altra plaça de central. L'arribada de Samuel Umtiti ha trastocat el característic tàndem Piqué-Mascherano de les últimes temporades. El francès va prendre la titularitat a l'argentí fins que va caure lesionat fa deu dies. Fins llavors havia demostrat una bona entesa amb el de la Bonanova. “Per mi, és un dels millors centrals del món des de fa uns quants anys, i té una eficàcia i una regularitat que em meravellen”, van ser els elogis que li va dedicar Umtiti en l'entrevista publicada a L'Esportiu el 6 de setembre passat. En aquest sentit, el gran moment de Piqué ha estat decisiu per digerir bé els canvis registrats a l'altra plaça de central.

PRESÈNCIA

El seu lideratge a la rereguarda el manté com la peça més difícil de dosificar
Piqué
720 minuts
Busquets
705 minuts
L. Suárez
692 minuts
Sergi Roberto
630 minuts
Messi
629 minuts
Rakitic
628 minuts
Arda
590 minuts
El de la Bonanova ha jugat vuit dels deu primers partits oficials, tots com a titular

NOU ESCENARI

El bon moment ha ajudat a assimilar els moviments a l'altra plaça de central

Fidel al seu vessant golejador

És conegut el vessant ofensiu de Gerard Piqué. El curs passat va fer quatre gols i en el present ja s'ha estrenat amb una diana al Borussia Park clau per capgirar el resultat (1-2). Va ser l'onzè que marca en Champions al llarg de la seva carrera amb el Barça (9) i, abans, amb el Manchester United (2). De fet, es tracta d'un dels defenses més golejadors del continent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)