Barça

Bartra, en la revolució de Del Bosque

Selecció espanyola. El jove central català entra per Piqué, que, segons el seleccionador, arrossega molèsties

Després que la selecció espanyola fracassés en el mundial del Brasil, caient en la primera fase, hi havia expectació per la primera llista de Vicente del Bosque. El seleccionador estatal, que va decidir continuar en el càrrec després de molts dubtes, estava obligat a fer una profunda renovació en el grup de jugadors que havien guanyat amb anterioritat i de manera consecutiva dues vegades l'Eurocopa i una el mundial. Futbolistes tan importants com Xavi, Xabi Alonso i Villa ja havien anunciat l'adéu a la selecció espanyola i Puyol, ja absent en la cita brasilera, la seva retirada del futbol.

Però, a banda d'aquestes absències, per al partit amistós contra França del dia 4 de setembre a París i el del dia 8 contra Macedònia, el primer de la fase de classificació per a l'Eurocopa de França, que es jugarà al camp del Llevant, Del Bosque ha prescindit d'altres homes que van estar en el mundial. És el cas de Pepe Reina, Gerard Piqué, Juan Mata i Fernando Torres, a més del lesionat Javi Martínez. Del Bosque va explicar, per justificar l'absència de Piqué, que el central blaugrana arrossega molèsties que fan que no estigui al cent per cent, i va aclarir que el jugador li havia manifestat la seva intenció de continuar jugant amb la selecció espanyola. Crida l'atenció aquesta explicació del seleccionador, ja que Piqué s'ha estat entrenant tota la setmana amb normalitat amb el Barça i sembla que està a punt per debutar en la lliga demà a Vila-real després d'haver-se perdut la primera jornada per sanció. El català sembla que ha decidit no estar en aquesta convocatòria i aprofitar aquesta aturada en la lliga per acabar de fer net.

L'absència de Piqué i també la de Javi Martínez, han propiciat el retorn d'un altre central blaugrana, Marc Bartra, a una convocatòria de la selecció espanyola absoluta. El català ja va participar d'una convocatòria a finals de l'any passat. Va arribar a jugar, però aquell debut contra Guinea Equatorial va ser anul·lat, perquè la FIFA va declarar posteriorment aquell partit com a nul. No és Bartra l'únic futbolista del Barça que ha estat convocat per Del Bosque. També ho han estat Jordi Alba, Pedro, Iniesta i Sergio Busquets. A més de Bartra, són novetats respecte al mundial del Brasil: Kiko Casilla (Espanyol), San José i Iturraspe (Athletic), Carvajal i Isco (Real Madrid), Raúl García (Atlético de Madrid) i Paco Alcácer (València). La llista la completen els porters Casillas i De Gea, els defenses Juanfran, Sergio Ramos, Albiol i Azpilicueta, els migcampistes Cazorla, Cesc, Silva i Koke i el davanter Diego Costa.

CANVIS

Del Bosque ha fet vuit canvis respecte al grup que va fracassar en el mundial
A més de Bartra, formen part de la convocatòria Jordi Alba, Pedro, Busquets i Iniesta

Munir, convocat amb la sub-21

Després de començar la temporada sent titular amb el primer equip i marcar un gol contra l'Elx, el jove davanter del filial blaugrana, Munir, ha estat convocat per Albert Celades, seleccionador espanyol sub-21, per als partits contra Hongria i Àustria. Celades ha destacat el rendiment del davanter en aquest inici de temporada i el que va tenir quan va formar part de la selecció espanyola sub-19 i va parlar sobre la possibilitat que el blaugrana pugui jugar amb la selecció del Marroc. “Esperem que ho faci amb Espanya. Hi ha poques notícies. Ja venia amb nosaltres i esperem que continuï sent així”, va dir Celades, que també ha convocat Sergi Roberto per a aquesta doble cita.

A més de Munir i Sergi Roberto, forma part de la selecció espanyola sub-21 Gerard Deulofeu, cedit pel Barça al Sevilla fa només unes setmanes, i dos defenses amb passat recent blaugrana: Sergi Gómez (Celta) i Marc Muniesa (Stoke City).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)