Barça

Demanen l'adhesió del club al Pacte pel Dret a Decidir

Petició. Diferents col·lectius barcelonistes envien una carta a la junta directiva perquè el FC Barcelona se sumi al Pacte Nacional pel Dret a Decidir de manera immediata

Cinc col·lectius d'aficionats del FC Barcelona es van unir ahir per enviar una carta a la directiva del club demanant que el Barça “s'adhereixi al Pacte Nacional pel Dret a Decidir de manera immediata i abans de l'11 de setembre.” Els col·lectius que signen aquesta petició són Manifest Blaugrana, Èxit Blaugrana, Blaugranes a Taula, Un Crit Valent i Passió Blaugrana. En aquests col·lectius hi ha presència d'exdirectius o excandidats a la presidència del club. Tres exdirectius amb Joan Laporta, Jaume Ferrer, Jordi Torrent i Albert Perrín, formen part de Blaugranes a Taula. La plataforma Un Crit Valent sempre ha estat liderada per Jordi Medina.

En la seva carta de petició, el grup recorda que el FC Barcelona “des de la seva fundació ha caminat en paral·lel amb el sentiment catalanista i els principis democràtics del poble català”. La carta de petició recorda alguns dels episodis en què el Barça ha estat al costat del país: quan l'any 1918 va subscriure la petició de més autonomia per a Catalunya; quan l'any 1925, durant la dictadura de Primo Rivera, una xiulada a l'himne espanyol va provocar el tancament del camp de les Corts i l'exili de Joan Gamper. També recorden els signants que les tropes franquistes van afusellar l'any 1936 el president del Barça, Josep Sunyol.

Els integrants d'aquests col·lectius continuen explicant que el club sempre ha donat suport als estatuts d'autonomia i que ha participat en actes de reivindicació del dret a decidir del poble català com ara el Concert per la Llibertat i la Via Catalana de l'any passat. La carta recorda que el país “afronta un moment crucial del seu futur. El poble de Catalunya vol escollir el seu futur i ho vol fer a través de l'expressió democràtica més elemental: votant” i diu que el Barça “ha de ser fidel a la seva història, a la seva catalanitat i ha de continuar la seva defensa innegociable dels valors democràtics i dels drets dels ciutadans lliures”. Per tor això, demanen l'adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

EXDIRECTIUS

A un dels grups pertanyen alguns exdirectius amb l'etapa de Joan Laporta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)