Barça

Finalment, no se sentiran crits d'“independència” en el videojoc FIFA 15

Reculen. L'empresa Electronic Arts eliminarà de la versió definitiva els càntics que se senten al Camp Nou en el minut 17:14 de cada partit

Els crits d'“independència” que es poden escoltar en la demo del simulador de futbol FIFA 15 no apareixeran en la seva versió definitiva, que sortirà a la venda el proper dijous, dia 25 de setembre. A hores d'ara aquesta és la decisió que ha pres l'empresa fabricant del videojoc, Electronic Arts (EA). El rebombori originat des que, fa una setmana, es va fer públic que el realisme del FIFA 15 arribava fins al punt de recollir els càntics independentistes en el minut 17 amb 14 segons dels partits al Camp Nou ha estat traslladat per l'oficina que EA té a Madrid a la seu central de la companyia, ubicada a Vancouver (Canadà). Fonts de la sucursal d'Electronic Arts a la capital d'Espanya van explicar ahir a aquest diari que: “Vam fer un estudi i, segons sembla, el més segur és que, vista la preocupació local, els crits d'«independència» no apareguin en el joc final.”

Les mateixes fonts van assegurar que no han rebut cap pressió per part de ningú i que mai no han tingut la intenció de ferir cap sensibilitat. “Ni ho hem fet expressament, ni volem posar-nos de part de cap tendència política. Només pretenem que qui jugui al FIFA 15 s'apropi al màxim a la realitat.” La voluntat de donar la màxima autenticitat en el seu videojoc ha fet que Electronic Arts reculli el so d'ambient real dels estadis de futbol més importants d'Europa. És per això que en la primera versió, la de la demo, que es pot veure des de la setmana passada, s'escolten els crits a favor de la independència de Catalunya en els partits al Camp Nou. L'eliminació d'aquests crits es podrà comprovar el 25 de setembre, quan el FIFA 15 es posarà a la venda a l'Europa continental. Un dia més tard ho farà a les illes britàniques. El 23 haurà sortit a Nord-amèrica.

ELECTRONIC ARTS

La seu de la companyia a Madrid assegura que no ha rebut cap pressió
El soroll originat per la ‘demo' ha fet que EA silenciï els càntics del Camp Nou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)