Barça

Messi torna a fer història

L'argentí fa tres gols a Nicòsia i és ja el màxim golejador de la història de la Champions amb 74 gols, tres més que Raúl

El Barça torna a fer un bon partit i confirma la seva recuperació

El Barça haurà de guanyar el París SG per ser primer de grup

El Barça havia de guanyar ahir a Nicòsia per continuar aspirant a l'objectiu que es va marcar quan va començar aquesta primera fase de la lliga de campions, ser primer de grup, i també per confirmar les bones sensacions mostrades el cap de setmana passat contra el Sevilla. Donar continuïtat a aquell bon partit i resultat era important. I no van fallar, els homes de Luis Enrique. La missió no era fàcil. És evident que l'Apoel és un equip molt inferior al Barça, però és una realitat que guanyar al GSP Stadium sempre és complicat. No ho havia pogut fer l'Ajax i el París SG va haver d'esperar gairebé fins a l'últim minut per aconseguir els tres punts. L'equip xipriota, amb el suport d'una afició molt cridanera, tanca molt bé els espais i s'aplica en fase defensiva. Però el Barça, una altra vegada amb un Messi estel·lar, va ser ahir una piconadora en atac des del primer minut. Pensant en el partit del València, Luis Enrique va reservar gent important, com Mathieu, Busquets, Xavi i Neymar. L'equip blaugrana, tot i els cinc canvis respecte a l'alineació de dissabte passat contra el Sevilla, va tornar a fer un partit molt complet i va confirmar la recuperació del seu joc després dels dubtes que havien aparegut abans de l'aturada de seleccions. Amb un mig del camp menys creatiu, amb Mascherano, Rakitic i Rafinha, però molt efectiu ahir. Amb Messi jugant a la dreta i Luis Suárez pel centre. Combinació aquesta última que va resultar letal en la primera part, en què el Barça va fer dos gols, tot i que n'hauria pogut fer un cabàs.

Els de Luis Enrique no van trigar a trobar la primera esquerda en la defensa xipriota. Només s'havien jugat dos minuts quan Messi es va plantar sol davant Urko Pardo. El porter, format al planter blaugrana, li va guanyar la partida. Com també ho va fer cap al minut 15 en una rematada de Suárez que li va sortir massa centrada, a l'uruguaià. El domini blaugrana era aclaparador. Els jugadors del Barça s'havien armat de paciència al vestidor per trobar espais i ho aconseguien, així que el gol havia d'arribar. Jordi Alba no va aprofitar una precisa centrada de Messi en el minut 22. L'equip de Luis Enrique es va haver d'esperar al minut 27 per inaugurar el marcador. El gol, molt celebrat, per la seva importància individual i col·lectiva i per la seva espectacularitat. Luis Suárez recordarà sempre que va ser a Nicòsia on es va estrenar com a golejador amb el Barça. L'uruguaià no havia pogut marcar en els cinc partits anteriors que havia disputat, en què havia destacat com a assistent, i va marcar a Xipre un gol que va recordar el gran Romário. Va rebre d'esquena, va deixar amb un pam de nas el seu marcador fent-li una sotana amb l'esperó i va definir meravellosament creuant la pilota.

Suárez jugava pel centre i allà és letal. Com també ho és Messi quan està a prop o a l'interior de l'àrea. L'uruguaià estava de celebració, i Messi no volia ser menys. Si dissabte passat havia superat Zarra i s'havia convertit en el màxim golejador de la història de la lliga, tres dies després va continuar fent més gran la seva llegenda i convertint-se també en el màxim golejador de la lliga de campions. L'argentí va marcar en el minut 38. Ho va fer desviant un xut de Rafinha. No va ser el seu millor gol, però sí el que li servia per superar Raúl González. Messi feia el seu gol número 72 en la Champions. Llavors ja n'acumulava un més que l'exdavanter del Real Madrid i dos més que Cristiano Ronaldo, tot i que no va ser l'últim gol de Messi en el partit d'ahir. L'argentí en va fer dos més, que li van servir per destrossar el rècord del mite del madridisme i allunyar de la fita un altre dels herois blancs.

Després d'una rematada sense trobar porteria de Suárez en l'últim minut de la primera part, la segona va seguir pel mateix camí. Domini exagerat de la possessió blaugrana. Va ser del 86% en la primera part i també molt ampli en la segona, fins i tot després de l'expulsió de Rafinha. Les oportunitats van anar apareixent i també els gols. Pedro hauria pogut marcar després d'una bona jugada de Messi. Ahir, l'argentí es va trobar còmode partint des de la dreta, com en els vells temps. Una de les seves clàssiques diagonals va acabar amb una passada a Pedro, que va rematar ajustat al pal.

El canari no havia pogut sentenciar de manera definitiva el partit, però sí que ho va fer Messi quan s'estava a punt d'arribar al minut 15. Va pressionar molt i bé, ahir, el Barça. Va recuperar moltes pilotes i de manera ràpida. Una d'aquestes recuperacions va servir perquè Messi fes el seu gol número 73 en la Champions després d'una assistència de Dani Alves. Aquest gol va ser més maco que el primer. Bona definició superant la sortida d'Urko Pardo.

Després del gol, va tenir minuts Adriano i descans Alba i Rakitic, i Ter Stegen va deixar clar que no és només un porter que sap jugar molt bé amb els peus. L'alemany va tenir poca feina, però poc després del tercer gol del Barça va fer una gran aturada traient una espectacular mà en una rematada de De Vincenti. I també alguna bona sortida quan l'Apoel més pressionava després que l'equip de Luis Enrique es quedés amb un home menys els últims vint minuts de partit. Els xipriotes van somiar fer un gol, però aquí el gol porta el nom de Messi, que poc abans d'acabar el partit va tornar a marcar per deixar la xifra en 74. Aquesta vegada, després de deixar passar una pilota amb intel·ligència perquè es trobava en fora de joc i d'aprofitar l'assistència posterior de Pedro.

Messi podrà sumar més gols en la Champions d'aquí a un parell de setmanes, contra el PSG. Per ser primer de grup, el Barça haurà de guanyar després que els francesos derrotessin ahir l'Ajax. Luis Enrique tindrà les baixes de Rafinha, expulsat a Xipre, i de Dani Alves, que va veure targeta groga i era l'únic blaugrana apercebut.

LUIS SUÁREZ

Va marcar el seu primer gol com a blaugrana en una jugada que va recordar Romário

TER STEGEN

El porter de la Champions va donar garanties amb els peus i amb les mans

DESCANS

Luis Enrique va reservar homes importants com Neymar, Xavi i Busquets

SANCIONATS

Rafinha, expulsat ahir, i Dani Alves seran baixa en el partit següent, contra el París SG
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)