Barça

Líder a l'ombra

Sergio Busquets, als 27 anys, viu segurament el seu millor moment de joc com a professional

Lluny del focus mediàtic, és admirat per rivals i companys, i no s'entén que sigui l'etern oblidat en els premis individuals

Recupera i juga. Talla i toca fàcil. S'ofereix i dóna sortida de pilota. Controla i genera. Pressiona i roba.

Generositat màxima en les cobertures. Amb ell, les espatlles estan cobertes. Sacrifici i talent a parts iguals. Hi ha pocs futbolistes tan complets com Sergio Busquets, per molts, el millor pivot defensiu del món.

El de Badia, que avui contra Anglaterra jugarà el seu partit número 82 amb la selecció espanyola d'ençà que Vicente del Bosque el va fer debutar el 2009, viu segurament el seu moment més dolç des que és futbolista del primer equip del FC Barcelona. Molt ha plogut des d'aquell debut contra el Racing de Santander d'aquell 13 de setembre del 2008 amb Guardiola. Busquets ha crescut. Aquell jove del planter que ja amb 20 anys actuava com un veterà sobre la gespa, s'ha consagrat des de fa anys com un dels migcampistes més complets del panorama mundial. No ho diuen els premis individuals que atorguen per exemple la UEFA o la FIFA, ho diuen companys i rivals. Incomprensiblement, Sergio Busquets torna a ser un dels grans oblidats de la llista de 23 candidats a la Pilota d'Or. No és mediàtic com Yaya Touré, Arturo Vidal o Tony Kroos, que sí que estan nominats, però realment sobta que en la llista figurin Mascherano, Iniesta i Rakitic i no Busquets. Representat tot el mig del camp de l'actual campió de la Champions, amb Busquets com a excepció imperdonable.

Busquets no fa soroll, però és indispensable. Ho és per a Del Bosque, ho és per a Luis enrique i ho era per a Pep Guardiola, Tito Vilanova i Tata Martino. Ell és l'equilibri del Barça. El Barça balla al ritme de Sergio Busquets. Líder a l'ombra. Com deia Gerard Piqué després del partit contra el Vila-real, Busquets “no és un futbolista que marqui gols [com Neymar i Luis Suárez], però és un jugador indiscutible per a aquest equip”. Ho diu Piqué i ho diuen els números. Amb Del Bosque acumula 6.220 minuts (tercer futbolista més utilitzat després de Casillas i Ramos) i amb Luis Enrique acumula 1.441 minuts (902 en la lliga). Busquets és bàsic per a aquest Barça.

Amb Luis Enrique, segurament Sergio Busquets encara ha agafat fins i tot més protagonisme. Menys passades en horitzontal i més verticalitat (666 passades en la lliga, 61 de mitjana per partit). Recuperació (63 pilotes recuperades), control i pilota filtrada a l'atac. L'acció del primer gol en l'últim partit contra el Vila-real, en què recupera una pilota en la sortida del rival i assisteix Neymar per fer l'1-0, el millor exemple possible. Busquets està entonat. Fins i tot d'interior rendeix excel·lentment aquesta temporada. Busquets mana, juga i fa jugar.

A les portes del seu 23è clàssic

El 21-N Sergio Busquets jugarà el seu clàssic número quinze amb la samarreta del Barça en la lliga. Un total de 22 partits d'aquestes característiques ha jugat ja el de Badia si hi sumem també els de la copa i els de Champions. És un fix en l'esquema del Barça i és un fix contra l'etern rival. No s'entén un clàssic sense el dorsal 5 del Barça. Des del seu debut, el 2008, els ha disputat absolutament tots. L'espina, segurament, els 5 minuts que tan sols va jugar en l'obra d'art del 2-6.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)