Espanyol

Héctor Moreno, un valor en alça per a l'Espanyol

Mercat. Té decidit deixar el club blanc-i-blau a l'estiu i el seu rendiment al mundial fa pujar la seva cotització

Ara mateix Héctor Moreno és una de les peces més cobejades de la plantilla blanc-i-blava. Moreno forma amb Kiko Casilla, Víctor Sánchez i Sergio García l'eix vertebrador de l'Espanyol. Tots ells, menys el mexicà, estan en procés de renovació del contracte, que caduca el 2015. La diferència del central és que el seu contracte s'acaba el 2016 i els seus agents ja han dit obertament –i el jugador de manera indirecta– que vol marxar de l'Espanyol. El gran mundial que està protagonitzant amb Mèxic –el seu últim partit contra el Brasil és una magnífica targeta de presentació– fa que la seva cotització estigui pujant com l'escuma. Així, no és estrany que els principals clubs de la Bundesliga i la Premier ja el tinguin en les seves agendes.

El defensa va arribar fa tres temporades procedent de l'AZ Alkmaar holandès per 4,5 milions d'euros. D'aquesta quantitat de diners, un 70% és propietat de l'Espanyol, que va aconseguir aquesta participació mitjançant els expresidents Daniel Sánchez Llibre i Ramon Condal, i en què també van participar l'actual conseller Enrique Beltrán i l'exvicepresident Germán de la Cruz. L'altre 30% està en mans d'un grup d'inversió mexicà. L'Espanyol ja va rebutjar l'estiu passat una oferta del Rubin Kazan de nou milions d'euros. El jugador es va negar a anar a Rússia i l'entitat creia llavors que podria aconseguir més diners aquest estiu pel fet que juga el mundial. A més, recordem que hi havia pel mig el traspàs de Wakaso, que va equilibrar substancialment la tresoreria del club blanc-i-blau.

Ara tot serà diferent. Hi ha molts elements que poden propiciar una venda. En primer lloc, el marge contractual de dos anys que té el futbolista i, de retruc, l'aparador que suposa el mundial del Brasil per revalorar el mexicà. Indubtablement, el fons d'inversió mexicà també vol rendibilitzar la seva inversió i ara sembla que ha arribat el moment que Moreno faci les maletes i que sigui la peça que es vengui d'aquest eix vertebrador. Ara serà qüestió d'esperar que una oferta prou sucosa arribi a les oficines de Cornellà. L'estiu promet ser mogut i la xifra mínima per escoltar ofertes haurà de superar els nou milions que oferia el Rubin fa just un any. L'Espanyol desestimarà totes les ofertes que no arribin als 12 milions d'euros.

PREU DE SORTIDA

La seva clàusula és de 20 milions i desestimarà qualsevol oferta inferior als 12

INVERSORS

El club controla un 70% dels seus drets, l'altre 30% és d'un grup mexicà
La Premier i la Bundesliga tenen molt presents les prestacions del central mexicà

Reunió entre Òscar Perarnau i Sergio González

El director esportiu, Òscar Perarnau, i el tècnic, Sergio González, van fer ahir una reunió per perfilar els detalls de la pretemporada i també per posar al dia de l'estat de les renovacions i dels possibles fitxatges el tècnic de l'Hospitalet, que va tornar de les seves vacances a Nova York. Ara mateix l'únic cert és que els jugadors tornaran a l'activitat el 8 de juliol, en què passaran les pertinents proves mèdiques. La intenció de Sergio és entrenar uns dies a la Dani Jarque per després, cap al 15 de juliol, pujar a Garòs per fer l'estada de pretemporada durant deu dies. A partir de llavors es faran una sèrie de partits de preparació per l'Estat i s'està treballant per jugar algun partit per Europa. De moment queda aparcada la possibilitat de fer algunes de les gires per la Xina, Austràlia o Sud-amèrica que li havia proposat el club. En breu, la direcció esportiva espera concretar totes aquestes dates i tenir la planificació de treball definitiva de pretemporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)