3a divisió FEF

ADAM FONTES

DIRECTOR ESPORTIU DEL FIGUERES

“Chicho estarà aquí tot el curs”

“L'equip competeix bé i els resultats arribaran, el tècnic té tota la confiança”

“És només el principi, però necessitem el primer triomf”

El Figueres ha començat la lliga a mig gas, amb quatre punts després de les primeres sis jornades i encara sense conèixer la victòria. Tot i així, des de l'entitat figuerenca tenen una confiança absoluta en el nou projecte liderat per Narcís Pèlach, Chicho. Així ho transmet el director esportiu del Figueres, Adam Fontes, que demana paciència i tranquil·litat.

L'inici del Figueres no ha estat l'esperat. Com el valora?
Quant a resultats és fluix, és clar, encara no hem guanyat, però també s'ha de mirar els rivals contra els quals hem jugat, que gairebé tots estan a dalt, com han anat els partits... En el futbol no crec que existeixi gaire la sort, però l'equip ha competit bé, els partits que hem empatat també s'haurien pogut guanyar, i l'únic equip que ens va guanyar bé va ser el Peralada, que està molt per sobre de tots els altres equips de la categoria. Per exemple, l'últim partit al camp de l'Olot va ser un molt igualat, i al final ens van guanyar perquè van estar més encertats en l'última jugada, però la nostra lliga comença ara, començant pel pròxim partit contra el Manlleu a casa. No estem nerviosos, però sí una mica inquiets, perquè necessitem aquesta primera victòria que farà que l'equip estigui més tranquil i amb més confiança, però sabem que això és molt llarg.
Pel que em diu, el missatge del club, o almenys de la direcció esportiva, és de tranquil·litat.
Sí, i serà aquest tot l'any, aquest estiu vam pujar molta gent jove al primer equip i les nostres expectatives són consolidar aquesta gent i l'equip en general, intentar salvar la categoria sense patiments i fer els 45-47 punts de la salvació al més aviat possible. Si després guanyem partits i estem a dalt benvingut sigui, però nosaltres tenim molt clar el que volem.
I el tècnic? Pot estar del tot tranquil Chicho?
En Chicho estarà aquí tot el curs i treballarà molt tranquil, perquè està tot parlat des del principi, i els jugadors estan amb ell. A més, estic segur que els resultats arribaran, té tota la confiança del club i l'únic que falta és la victòria.
El que és clar és que per a un projecte nou i amb un tècnic tan jove, el fet de començar de manera irregular és el pitjor que podia passar.
Això sí, perquè si comences guanyant tot és molt més fàcil i tens més confiança. Tot i així l'entorn del Figueres, que és complicat i tothom diu la seva, crec que només veure com treballa l'equip i el mister, amb la il·lusió que hi ha i com s'està jugant tot i els resultats, té clar que les coses han d'anar bé. En aquesta categoria, si guanyes dos partits vas cap amunt i les coses es veuen diferent.
Què ha trobat a faltar en l'equip en aquest començament?
Potser en algunes ocasions puntuals hem estat una mica tous i ens ha costat gols, també hem tingut lesions de jugadors amb experiència que s'han trobat a faltar en alguns moments... No dic que els que han entrat hagin estat malament, però sí que tenen menys experiència.
S'ha ajuntat una mica tot.
Només han marcat 4 gols i, en canvi, n'han encaixat 9. S'ha de millorar a les dues àrees...
Sí, 4 gols en 6 partits són pocs i s'ha de millorar. Els davanters estan treballant bé, només falta una mica d'encert i ja està. Al darrere, el mateix.
A l'estiu van mantenir gran part del bloc i es van fer quatre fitxatges comptats, a més de pujar diversos joves del juvenil. Es penedeixen de no haver reforçat més alguna posició en concret o tenen pensat fer algun altre moviment?
No, de cap manera, els jugadors estan responent bé.
Abans parlava de les lesions d'homes importants. Revert, que encara no ha marcat cap gol, ha estat l'últim a caure. Els preocupa?
No, perquè la seva lesió, a diferència de l'any passat, sembla que és poca cosa, i no hauria d'estar de baixa gaire temps.
El diumenge reben el Manlleu, penúltim classificat. Aquest partit sí que no es pot escapar...
És un partit important, tot i que no és a vida o mort, perquè tot just estem en la jornada 7. Ells arribaran amb urgències, potser més que no pas nosaltres, però ens hem conjurat tots per tirar el partit endavant. Volem celebrar el primer triomf.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)