Girona

Un Girona ‘low cost'

El club tindrà un pressupost de poc més de 3 milions i en destinarà amb prou feines 2 milions al primer equip

Addueix raons econòmiques per obrir la porta a Jandro i David Garcia, i per no oferir la renovació a Migue

El Girona va fer ahir al migdia l'acte formal de presentació de l'acord de renovació de Pablo Machín, que s'asseurà a la banqueta de Montilivi fins al juny del 2016, però l'atenció estava força més focalitzada en aspectes diferents, o com a mínim col·laterals. La continuïtat del tècnic estava ben encarrilada feia dies i el club la va fer oficial dimarts a la tarda, poc després d'uns quants impactes. El Girona va decidir prescindir de dos homes de molta trajectòria i rendiment com Migue i Matamala, i obrir la porta de sortida a Jandro i David Garcia, i ahir tocava l'argumentació.

El Girona ja tenia un pressupost molt limitat la temporada passada i, si res canvia, per a la vinent serà dels més baixos –si no el que més– de tota la segona A. “Pujarà una mica més de 3 milions d'euros”, va explicar el president, Francesc Rebled, que es referia al pressupost global de l'entitat. Per al primer equip, entre plantilla i cos tècnic, amb prou feines s'arribarà als 2 milions d'euros. Amb aquest context, l'àrea esportiva s'ha proposat intentar alliberar-se dels contractes més alts.

Segons van explicar tant l'entrenador, Pablo Machín, com el director esportiu, Oriol Alsina, i el president, Francesc Rebled, en la decisió d'intentar prescindir de Jandro i David Garcia hi ha una barreja de raons esportives i econòmiques. Va pesar més, almenys segons els arguments expressats a la taula de la sala de premsa, l'economia. El primer de parlar-ne amb claredat va ser Machín: “Parlàvem de projecte esportiu i de tenir un equip competitiu. Si tinc una hipoteca d'un jugador que em costa com tres, ja no ho podré fer. Si volem tenir una plantilla competitiva, no pot ser que hi hagi aquesta descompensació. Ells no tenen cap culpa del que van firmar, però confio que ho entenguin.” El president va parlar dels límits salarials que imposa la Lliga de Futbol Professional. “I són jugadors amb contractes importants.” I Oriol Alsina hi va afegir: “Econòmicament representen una part molt important del pressupost. I de manera consensuada amb l'entrenador, a vegades hi ha coses que es volen tenir i no es poden tenir. No podem tenir Messi.” Amb un any més de contracte, tant Jandro com David Garcia poden fer-lo valer i forçar quedar-se, cosa que podria arribar a derivar en entrenaments al marge de l'equip. “Cada cas s'ha d'estudiar, però és difícil que se'ls faci fitxa. El més bo per a tots és que hi hagi acord”, va dir Alsina. “Estic segur que ens entendrem. Hem de ser optimistes”, va comentar Rebled. “Nosaltres heretem una plantilla amb unes contractacions que necessitem alleugerir per fer el nostre projecte”, va afirmar el president.

Amb Migue, també

Les raons econòmiques també van servir per justificar la decisió de prescindir del capità, Migue, que avui s'acomiadarà del Girona en una roda de premsa a Montilivi. “No hi comptem. El seu contracte és molt important, i ara mateix no podem tenir quatre centrals de màxim nivell, sinó un o dos complementats amb altres de més econòmics”, va explicar el director esportiu. El cas del central vallesà és diferent del de Jordi Matamala, l'altre supervivent de l'ascens a segona A. “Matamala ens va dir que no es plantejava continuar amb nosaltres”, va revelar Alsina, que va parlar del final de trajecte de dues peces molt importants en la consolidació del Girona a segona A: “La valoració del seu pas per aquí és excepcional. Són gent important, que hi han estat molts anys, i estem molt agraïts pel que han representat en el club. En el futbol, tot té un moment en què s'ha de dir prou.”

El rejoveniment

L'altra raó expressada per justificar les decisions preses amb jugadors de referència fins ara és l'edat. “També volem rejovenir l'equip. Considerem que és molt veterà, i per fer viable un club i optimitzar al màxim els recursos, és bo tenir gent jove i mirar que algun el puguem vendre algun dia”, va explicar el màxim responsable de la parcel·la esportiva. Amb tantes baixes i alguns jugadors pendents de rescindir el contracte –a Juanlu Hens, li proposaran el mateix que a Jandro i David Garcia o com a mínim una rebaixa del contracte–, el Girona farà tota una revolució en l'equip. Necessària? “En alguns casos, no hi podem fer res nosaltres. Pel que fa als cedits, és molt complicat que tornin, tot i que ho intentarem. Ivan López fa el salt al primer equip del Llevant, i estem lluitant pels altres”, va dir Alsina, que també va parlar de renovacions: “Jugadors com ara Richy, Chus Herrero i Eloi són una prioritat per al tècnic, però no podem pagar més de la nostra capacitat. No podem créixer en deutes. El pressupost és molt limitat i no es pot pagar el que es pagava anys enrere.”

Abans d'obrir la porta d'entrada als fitxatges, el Girona ha preferit accelerar les baixes. S'hi va posar sense fre dilluns, encara amb Machín pendent de concretar la renovació. Les decisions, però, s'han anat prenent de manera coordinada. “A mi em va portar l'Oriol, jo he de confiar en ell i ell ha demostrat que confia en mi. Entenc que s'ha de treballar d'una manera consensuada, tot i que no sempre es podrà fer el que jo vulgui perquè els números són difícils. És un estira-i-arronsa, però la lògica impera i tot estarà consensuat”, va insistir l'entrenador de Sòria.

LES REACCIONS

La revolució? En alguns casos no hi podem fer res, com en el dels cedits. I hi ha jugadors que volem, però pagant el que es pot

LA MASSA SALARIAL

És un equilibri entre l'àmbit esportiu i l'econòmic. Hem de tenir en compte que hi ha els màxims salaris de la lliga
Francesc Rebled
PRESIDENT DEL GIRONA
Heretem una plantilla amb unes contractacions i les hem d'alleugerir per fer el nostre projecte. Estic segur que ens entendrem
Machín diu que hi ha un “treball consensuat” amb l'àrea esportiva en la planificació

DECISIÓ FERMA

Lluitarem per tot, però el pressupost és molt limitat i les dificultats, extremes. No es poden pagar sous d'anys enrere

SENSE MIGUE

També volem rejovenir l'equip, optimitzar recursos i tenir gent jove per poder vendre algun jugador algun dia
Oriol Alsina
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA

SENSE MATAMALA

Vull un equip competitiu i, si tinc una hipoteca d'un jugador que costa com tres, no podré. És una mica tot
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA

MÉS FRONTS

El Girona vol treure's de sobre els sous més alts per tenir marge en la confecció

BRAÇ A BRAÇ

El club confia arribar a un acord amb Jandro i David Garcia “pel bé de tots”
“No podem tenir quatre centrals de màxim nivell”, argumenta el director esportiu
Oriol Alsina revela que va ser el jugador qui no es va plantejar continuar
En el cas de Juanlu, la idea del club és proposar-li també la sortida o una altra rebaixa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)